Λαδοραβανί
Κατηγορία: Διάφορα Γλυκά, ΝηστίσιμαΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
5 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ανάμεικτο χυμό πορτοκάλι και λεμόνι (2/3 πορτοκάλι και 1/3 λεμόνι)
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερού ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 βανίλιες
Λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα
½ κιλό σιμιγδάλι χοντρό
½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό
3 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το νερό, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τον χυμό, το ξύσμα και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χοντρό σιμιγδάλι, το λεπτό και το αλεύρι.
- Όταν βράσει το μείγμα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε στο μπολ, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Ανακατεύουμε περίπου 3-4 λεπτά, θα είναι έτοιμο όταν το μείγμα ξεκολλάει από την κουτάλα. - Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί Νο36, στρώνουμε ομοιόμορφα και τοποθετούμε τα αμύγδαλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
- Όταν κρυώσει, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε το γλυκό με ζάχαρη και κανέλα.
Αξιολόγησε