Λαδοραβανί

Λαδοραβανί

Recipe by Ρουλα ΛυρουΚατηγορία: Διάφορα Γλυκά, Νηστίσιμα
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • 5 ποτήρια νερό

  • 1 ποτήρι ανάμεικτο χυμό πορτοκάλι και λεμόνι (2/3 πορτοκάλι και 1/3 λεμόνι)

  • 1 κιλό ζάχαρη

  • 2 ποτήρια νερού ελαιόλαδο

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 3 βανίλιες

  • Λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα

  • ½ κιλό σιμιγδάλι χοντρό

  • ½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό

  • 3 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το νερό, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τον χυμό, το ξύσμα και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χοντρό σιμιγδάλι, το λεπτό και το αλεύρι.
  • Όταν βράσει το μείγμα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε στο μπολ, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
    Ανακατεύουμε περίπου 3-4 λεπτά, θα είναι έτοιμο όταν το μείγμα ξεκολλάει από την κουτάλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί Νο36, στρώνουμε ομοιόμορφα και τοποθετούμε τα αμύγδαλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
  • Όταν κρυώσει, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε το γλυκό με ζάχαρη και κανέλα.