Λουκουμάδες με Ζάχαρη
Κατηγορία: Διάφορα ΓλυκάΜερίδες
4
μερίδεςΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
15
λεπτάCalories
300
kcalΣυστατικά
4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μπορεί και λίγο παραπάνω (θα το δείτε με το μάτι)
1 μίση ποτήρι χλιαρό νερό
2 βανίλιες
μια πρέζα αλάτι
μισό ποτήρι ζάχαρη
μισό ποτήρι ηλιέλαιο (για τη ζύμη)
1 μισή φακελάκι ξηρή μαγιά
Ζάχαρη για το πασπάλισμα
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Κάνουμε μια λακούβα και ρίχνουμε το νερό, το λάδι και το αλάτι.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. - Το ανοίγουμε ένα φύλλο με πάχος περίπου 1εκ.
Κόβουμε κύκλους με ένα ποτήρι και στη μέση κόβουμε με ένα καπάκι από αναψυκτικό. - Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
Αν θέλετε κόψτε το χαρτί σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, είναι πιο εύκολο μετά να τα βάζετε στο τηγάνι - Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι
- Δεν θέλει πολύ τηγάνισμα, μέχρι να χρυσαφίζει κάθε πλευρά
- Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το λάδι και στη συνέχεια τα “βουτάμε” στη ζάχαρη.
- Καλή όρεξη!
Αξιολόγησε