Χριστουγεννιάτικος Αλμυρός Κορμός

Χριστουγεννιάτικος Αλμυρός Κορμός

Recipe by Maria AnestakiΚατηγορία: Ορεκτικά – Συνοδευτικά, Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
Προετοιμασία

1

hour 

20

λεπτά
Αναμονή

1

ημέρα

Συστατικά

  • Για τον κορμό:
  • 5 μέτριες πατάτες

  • 5 μέτρια καρότα

  • 5 αυγά

  • 150γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

  • 200γρ. φιλέτο γαλοπούλας ψιλοκομμένο

  • Μαγιονέζα

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Για τον στολισμό:
  • Μαγιονέζα

  • Κρέμα βαλσάμικο

  • Νισεστέ, για πασπάλισμα

  • Ρόδι, μαϊντανός ή ότι άλλο προτιμάμε

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα αυγά.
    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
  • Στρώνουμε στο πάγκο ένα φύλλο ζελατίνα για τρόφιμα, στρώνουμε τις τριμμένες πατάτες και δίνουμε σχήμα παραλληλόγραμμο 30Χ20εκ περίπου.
    Πιέζουμε τις πατάτες με τις παλάμες μας, αλατοπιπερώνουμε και με ένα πινέλο βάζουμε μια στρώση μαγιονέζα.
  • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της πατάτας την ψιλοκομμένη γαλοπούλα, το καρότο και τα πιέζουμε με την παλάμη μας. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε μια στρώση μαγιονέζα.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε το τριμμένο τυρί, τα αυγά τριμμένα, αλατοπιπερώνουμε και μια στρώση μαγιονέζα.
  • Τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της ζελατίνας. Στη συνέχεια το τυλίγουμε και σε αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία μέρα.
  • Την επόμενη βάζουμε το ρολό σε μια πιατέλα, το καλύπτουμε με μαγιονέζα, ρίχνουμε σε διάφορα σημεία κρέμα βαλσάμικο και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές.
  • Στολίζουμε με ότι υλικά προτιμάμε.
    Για χιόνι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελάχιστη ποσότητα του νισεστέ.Χριστουγεννιάτικος Αλμυρός Κορμός