Γλυκά Σφολιατίνια

Γλυκά Σφολιατίνια

Recipe by Προκομμένες ΣυνταγέςΚατηγορία: Γλυκές σφολιάτες
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

20

λεπτά

Συστατικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα

  • 1 αυγό

  • 1 λίτρο γάλα

  • 1 πακέτο Garni, και τα 2 σακουλάκια

  • 3 άνθος αραβοσίτου

  • Ανοιξείδωτες αντικολλητικές φόρμες φορμα

  • άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε την σφολιάτα σε λωρίδες πάχους περίπου 1-1,5εκ και τυλίγουμε γύρω από τα καλούπια.
  • Να “καβαλάτε” καλά το ένα πάνω στο άλλο γιατί όταν ψήνεται, φουσκώνει και ξεκολλάει. Όταν το τυλίξετε πατήστε ελαφρά εκεί που ενώνονται για να μην σας κάνει τρύπες.
  • Χτυπάμε το αυγό και αυγουλώνουμε τα χωνάκια
  • Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 10-15 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο, θα δείτε να χρυσαφίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα, το άνθος αραβοσίτου και το Garni μέχρι να γίνει η κρέμα.
  • Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και γεμίζουμε τα χωνάκια μας.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα βάζουμε στο ψυγείο