Γλυκά Σφολιατίνια
Κατηγορία: Γλυκές σφολιάτεςΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
20
λεπτάΣυστατικά
1 πακέτο σφολιάτα
1 αυγό
1 λίτρο γάλα
1 πακέτο Garni, και τα 2 σακουλάκια
3 άνθος αραβοσίτου
Ανοιξείδωτες αντικολλητικές φόρμες
άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε την σφολιάτα σε λωρίδες πάχους περίπου 1-1,5εκ και τυλίγουμε γύρω από τα καλούπια.
- Να “καβαλάτε” καλά το ένα πάνω στο άλλο γιατί όταν ψήνεται, φουσκώνει και ξεκολλάει. Όταν το τυλίξετε πατήστε ελαφρά εκεί που ενώνονται για να μην σας κάνει τρύπες.
- Χτυπάμε το αυγό και αυγουλώνουμε τα χωνάκια
- Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 10-15 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο, θα δείτε να χρυσαφίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα, το άνθος αραβοσίτου και το Garni μέχρι να γίνει η κρέμα.
- Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και γεμίζουμε τα χωνάκια μας.
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα βάζουμε στο ψυγείο



Αξιολόγησε