Ποντιακά Ωτία
Κατηγορία: Ποντιακή Κουζίνα, Λοιπά ΖυμάριαΜερίδες
100
κομμάτιαΠροετοιμασία
40
λεπτάΑναμονή
60
λεπτάΤηγάνισμα
1
λεπτόΣυστατικά
- Για τα ωτία:
8 αυγά
600γρ. ζάχαρη
400γρ. γιαούρτι αγελαδινό
200γρ. γάλα
200γρ. ηλιέλαιο
3 βανίλιες
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.λ. αλάτι
- Για το τηγάνισμα:
Ηλιέλαιο
- Για πασπάλισμα:
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με το σύρμα σε μία λεκάνη τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναφέρεται στα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και μόλις αρχίσει το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης τότε είναι έτοιμο (λίγο θα κολλάει στα χέρια).
- Αφήνουμε το ζυμάρι στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
- Κάνουμε 2 μεγάλες μπάλες και ανοίγουμε το ζυμάρι με ελάχιστο αλεύρι.
- Κόβουμε πρώτα σε λωρίδες και κατόπιν διαγώνια, για να σχηματιστεί ένας ρόμβος. Στο κέντρο κάθε ρόμβου κόβουμε μία τρυπούλα για να περάσουμε τη μία διαγώνια κορυφή μέσα από την τρύπα και να σχηματιστεί κάτι σαν αυτάκι.
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για λίγα δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά (Θέλει προσοχή, για να μην καούν, γιατί τηγανίζονται πολύ γρήγορα).
- Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Αξιολόγησε