Κολοκυθοτυρόπιτα

Κολοκυθοτυρόπιτα

Recipe by Ρουλα ΛυρουΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Προετοιμασία

50

λεπτά
Ψήσιμο

45

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη γέμιση:
  • 3 κούπες τριμμένη κολοκύθα

  • 2 κούπες γάλα

  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό

  • 400γρ. φέτα, θρυμματισμένη

  • 5 αυγά

  • 4 κ.σ. λάδι

  • Για το φύλλο:
  • 600γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 2 κ.σ. λάδι

  • Λίγο αλάτι

  • Λίγο ξύδι

  • Νερό χλιαρό (όσο χρειαστεί)

  • Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση

  • Για τη γέμιση:
  • Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη και μετά την στύβουμε καλά να φύγουν τα πολλά υγρά.
  • Βάζουμε την κολοκύθα σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.
  • Για το φύλλο:
  • Φτιάχνουμε τη ζύμη με το αλεύρι, το λάδι και λίγο αλάτι και ξύδι. Προσθέτουμε τόσο χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται για μια μαλακή ζύμη.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μέρη και με λίγο νισεστέ ανοίγουμε φύλλα για το μεγάλο ταψί της κουζίνας.
  • Για το στήσιμο της πίτας:
  • Στο ταψί στρώνουμε 2 φύλλα και από πάνω βάζουμε τη μισή γέμιση.
  • Βάζουμε ενδιάμεσα άλλα 2 φύλλα, την υπόλοιπη γέμιση και από πάνω άλλο ένα φύλλο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 45 λεπτά.