Κολοκυθοτυρόπιτα
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
50
λεπτάΨήσιμο
45
λεπτάΣυστατικά
- Για τη γέμιση:
3 κούπες τριμμένη κολοκύθα
2 κούπες γάλα
2 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό
400γρ. φέτα, θρυμματισμένη
5 αυγά
4 κ.σ. λάδι
- Για το φύλλο:
600γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. λάδι
Λίγο αλάτι
Λίγο ξύδι
Νερό χλιαρό (όσο χρειαστεί)
Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
Εκτέλεση
- Για τη γέμιση:
- Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη και μετά την στύβουμε καλά να φύγουν τα πολλά υγρά.
- Βάζουμε την κολοκύθα σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.
- Για το φύλλο:
- Φτιάχνουμε τη ζύμη με το αλεύρι, το λάδι και λίγο αλάτι και ξύδι. Προσθέτουμε τόσο χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται για μια μαλακή ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μέρη και με λίγο νισεστέ ανοίγουμε φύλλα για το μεγάλο ταψί της κουζίνας.
- Για το στήσιμο της πίτας:
- Στο ταψί στρώνουμε 2 φύλλα και από πάνω βάζουμε τη μισή γέμιση.
- Βάζουμε ενδιάμεσα άλλα 2 φύλλα, την υπόλοιπη γέμιση και από πάνω άλλο ένα φύλλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 45 λεπτά.
Αξιολόγησε