Μηλοπιτάκια

Μηλοπιτάκια

Recipe by Martha NeiΚατηγορία: Πίτες Γλυκές
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά
Φούσκωμα

60

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα

  • ½ κούπα σπορέλαιο

  • 1 αυγό

  • 1 φακελάκι μαγιά

  • 5 κ.σ. ζάχαρη

  • ½ κ.γ. αλάτι

  • 600γρ. περίπου αλεύρι

  • Για τη γέμιση:
  • 4 μήλα κομμένα σε κυβάκια

  • 4 κ.σ. ζάχαρη

  • ½ κ.γ. κανέλα

  • 1 σφηνάκι κονιάκ

  • Μικρά κυβάκια βούτυρο

  • Για την επικάλυψη πριν το ψήσιμο:
  • 1 κρόκος αυγού

  • Λίγο γάλα

  • Για την επικάλυψη μετά το ψήσιμο:
  • Μέλι

  • Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το χλιαρό γάλα σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το σπορέλαιο και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά να έχουμε μια αφράτη ζύμη.
  • Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1 ώρα.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά για την γέμιση. Το βάζουμε στην φωτιά και σιγά σιγά ανακατεύουμε να σιγοβράσουν και να μελώσουν τα μήλα.
  • Ανοίγουμε μικρά δισκάκια ζυμαράκι. Για το τύλιγμα κοιτάξτε το παρακάτω βίντεο
    https://www.facebook.com/mnefididi/videos/pcb.5532643420094889/3504993536202477/?type=3&theater&ifg=1
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού με λίγο γάλα και αλείφουμε τα μηλοπιτάκια.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Τα σερβίρουμε ζεστά με λίγο μέλι και άχνη ζάχαρη.
Μηλοπιτάκια