Μηλοπιτάκια
Κατηγορία: Πίτες ΓλυκέςΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΦούσκωμα
60
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
1 κούπα χλιαρό γάλα
½ κούπα σπορέλαιο
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά
5 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
600γρ. περίπου αλεύρι
- Για τη γέμιση:
4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
4 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
Μικρά κυβάκια βούτυρο
- Για την επικάλυψη πριν το ψήσιμο:
1 κρόκος αυγού
Λίγο γάλα
- Για την επικάλυψη μετά το ψήσιμο:
Μέλι
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάζουμε το χλιαρό γάλα σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το σπορέλαιο και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά να έχουμε μια αφράτη ζύμη.
- Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1 ώρα.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά για την γέμιση. Το βάζουμε στην φωτιά και σιγά σιγά ανακατεύουμε να σιγοβράσουν και να μελώσουν τα μήλα.
- Ανοίγουμε μικρά δισκάκια ζυμαράκι. Για το τύλιγμα κοιτάξτε το παρακάτω βίντεο
https://www.facebook.com/mnefididi/videos/pcb.5532643420094889/3504993536202477/?type=3&theater&ifg=1 - Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού με λίγο γάλα και αλείφουμε τα μηλοπιτάκια.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα σερβίρουμε ζεστά με λίγο μέλι και άχνη ζάχαρη.
Φαίνονται ΤΕΛΕΙΑ!!
Πόσα κομμάτια βγάζει αυτή η δόση?