Μυρμηγκοφωλιά
Κατηγορία: ΚέικΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
20
λεπτάΑναμονή
6
ώρεςΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
150γρ. βούτυρο λιωμένο
Αλεύρι όσο πάρει
5 κ.σ. γάλα
- Για την κρέμα:
200γρ. βούτυρο
1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τέλος το γάλα και το αλεύρι όσο χρειαστεί μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπάλες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
- Τις βγάζουμε και τις τρίβουμε στον τριφτή, βουτώντας τα συνέχεια στο αλεύρι.
- Απλώνουμε το τριμμένο ζυμάρι σε ένα ταψί, το πατάμε λίγο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Βράζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα.
- Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα την ανακατεύουμε με το ψημένο ζυμάρι, μέχρι να ενωθούν καλά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το πατάμε καλά να γίνει επίπεδο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Αξιολόγησε