Μυρμηγκοφωλιά

Μυρμηγκοφωλιά

Recipe by Royla VasiliadoyΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

20

λεπτά
Αναμονή

6

ώρες

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 4 αυγά

  • 1 κούπα ζάχαρη

  • 150γρ. βούτυρο λιωμένο

  • Αλεύρι όσο πάρει

  • 5 κ.σ. γάλα

  • Για την κρέμα:
  • 200γρ. βούτυρο

  • 1 ζαχαρούχο καραμελωμένο

  • 2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και τέλος το γάλα και το αλεύρι όσο χρειαστεί μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπάλες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
  • Τις βγάζουμε και τις τρίβουμε στον τριφτή, βουτώντας τα συνέχεια στο αλεύρι.
  • Απλώνουμε το τριμμένο ζυμάρι σε ένα ταψί, το πατάμε λίγο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Βράζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα.
  • Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα την ανακατεύουμε με το ψημένο ζυμάρι, μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το πατάμε καλά να γίνει επίπεδο.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.