Cheesecake Oreo
Κατηγορία: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμολεπτά
Συστατικά
300γρ μπισκότα Oreo + λίγα μπισκότα για διακόσμηση, προαιρετικά
120γρ βούτυρο λιωμένο
400γρ κρέμα τυρί
400γρ κρέμα γάλακτος για την κρέμα + 120γρ για το γλάσο σοκολάτας
180γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε την κρέμα από τα μπισκότα
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση (η φόρμα που χρησιμοποίησα είναι 32x12cm) και πιέζουμε καλά με τη βάση ενός ποτηριού. Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ την κρέμα τυρί, τα 400γρ κρέμα γάλακτος και την κρέμα από το εσωτερικό των μπισκότων. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει το μείγμα.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και μεταφέρουμε στο ψυγείο 1 ώρα για να σφίξει.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 120γρ κρέμα γάλακτος, όταν πάρει μια βράση το αφαιρούμε από το μάτι, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, περιχύνουμε πάνω στη κρέμα και την απλώνουμε. - Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες. Όταν κρυώσει αν θέλουμε θρυμματίζουμε μπισκότα πάνω από τη σοκολάτα ή μπορούμε να βάλουμε ολόκληρα Mini Oreo.


Αξιολόγησε