Τρίχρωμη Τούρτα Σοκολάτας
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
1
hourΑναμονή
4
ώρεςΣυστατικά
- Για τη πρώτη στρώση:
300γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200γρ. γάλα
200γρ. λευκή σοκολάτα
10γρ. ζελατίνη
- Για τη δεύτερη στρώση:
300γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200γρ. γάλα
200γρ. σοκολάτα γάλακτος
10γρ. ζελατίνη
- Για τη τρίτη στρώση:
300γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200γρ. γάλα
200γρ. μαύρη σοκολάτα
10γρ. ζελατίνη
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μια φόρμα σιλικόνης πάνω σε ένα σταθερό δίσκο.
- Βάζουμε τη ζελατίνη σε νερό κρύο να μαλακώσει.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
- Αφού ζεσταθούν προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Αφού ενσωματωθεί αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη στημένη ζελατίνη και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Όταν κρυώσει λίγο το μείγμα, το βάζουμε στη φόρμα και στη συνέχεια στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
- Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε τη δεύτερη στρώση με τη σοκολάτα γάλακτος και αφού κρυώσει στη φόρμα κάνουμε την τρίτη στρώση με τη μαύρη σοκολάτα.
- Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για περίπου 10 ώρες πριν την ξεφορμάρουμε.
Ωραίο θα το κάνω