Τρίχρωμη Τούρτα Σοκολάτας

Τρίχρωμη Τούρτα Σοκολάτας

Recipe by Μαρια Βερουχη Βαγγελης ΔριμαροπουλοςΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

1

hour 
Αναμονή

4

ώρες

Συστατικά

  • Για τη πρώτη στρώση:
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

  • 200γρ. γάλα

  • 200γρ. λευκή σοκολάτα

  • 10γρ. ζελατίνη

  • Για τη δεύτερη στρώση:
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

  • 200γρ. γάλα

  • 200γρ. σοκολάτα γάλακτος

  • 10γρ. ζελατίνη

  • Για τη τρίτη στρώση:
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

  • 200γρ. γάλα

  • 200γρ. μαύρη σοκολάτα

  • 10γρ. ζελατίνη

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μια φόρμα σιλικόνης πάνω σε ένα σταθερό δίσκο.
  • Βάζουμε τη ζελατίνη σε νερό κρύο να μαλακώσει.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
  • Αφού ζεσταθούν προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Αφού ενσωματωθεί αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη στημένη ζελατίνη και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Όταν κρυώσει λίγο το μείγμα, το βάζουμε στη φόρμα και στη συνέχεια στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
  • Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε τη δεύτερη στρώση με τη σοκολάτα γάλακτος και αφού κρυώσει στη φόρμα κάνουμε την τρίτη στρώση με τη μαύρη σοκολάτα.
  • Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για περίπου 10 ώρες πριν την ξεφορμάρουμε.
Τρίχρωμη Τούρτα Σοκολάτας