Καριόκες
Κατηγορία: ΣοκολάταΜερίδες
15
κομμάτιαΠροετοιμασία
30
λεπτάΑναμονή
3
ώρεςΣυστατικά
100γρ. καρύδια
220γρ. μπισκότα πτι μπερ
120γρ. βιτάμ
1 βανίλια
150γρ. ζαχαρούχο
10γρ. κονιάκ ή λικέρ
15γρ. κακάο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. μέλι
- Για την επικάλυψη:
400γρ. κουβερτούρα (200γρ. κουβερτούρα και 200γρ. γάλακτος)
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ.
- Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα καρύδια, τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βιτάμ, το ζαχαρούχο, το κακάο, τη βανίλια, το κονιάκ, την κανέλα, το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια να σφίξει και το τοποθετούμε σε μεμβράνη.
Απλώνουμε με τα χέρια, μέχρι να πάρει σχήμα σαλαμιού και τυλίγουμε σφιχτά με τη μεμβράνη. - Το βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις κουβερτούρες.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 1-1,5εκ.
- Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού βουτάμε τα κομμάτια στη λιωμένη κουβερτούρα. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και ταα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Αξιολόγησε