Καριόκες

Καριόκες

Recipe by Μαρίνα- ΑλέξηςΚατηγορία: Σοκολάτα
Μερίδες

15

κομμάτια
Προετοιμασία

30

λεπτά
Αναμονή

3

ώρες

Συστατικά

  • 100γρ. καρύδια

  • 220γρ. μπισκότα πτι μπερ

  • 120γρ. βιτάμ

  • 1 βανίλια

  • 150γρ. ζαχαρούχο

  • 10γρ. κονιάκ ή λικέρ

  • 15γρ. κακάο

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • 1 κ.σ. μέλι

  • Για την επικάλυψη:
  • 400γρ. κουβερτούρα (200γρ. κουβερτούρα και 200γρ. γάλακτος)

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ.
  • Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα καρύδια, τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βιτάμ, το ζαχαρούχο, το κακάο, τη βανίλια, το κονιάκ, την κανέλα, το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια να σφίξει και το τοποθετούμε σε μεμβράνη.
    Απλώνουμε με τα χέρια, μέχρι να πάρει σχήμα σαλαμιού και τυλίγουμε σφιχτά με τη μεμβράνη.
  • Το βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει.
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις κουβερτούρες.
  • Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 1-1,5εκ.Καριόκες
  • Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού βουτάμε τα κομμάτια στη λιωμένη κουβερτούρα. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και ταα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Καριόκες