Κέικ Κάστανο με Σοκολάτα
Κατηγορία: ΚέικΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
- Για το μείγμα του κέικ:
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει
250γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
400γρ. ζάχαρη
260ml γάλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Για το μείγμα με το κάστανο:
200γρ. κάστανα βρασμένα
200ml κρέμα γάλακτος 35%
125γρ. κουβερτούρα
- Για το ντεκόρ:
125γρ. κουβερτούρα
9 κάστανα ολόκληρα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα κάστανα, τα ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το γάλα σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Βάζουμε τα κάστανα στον πολυκόπτη, τα θρυμματίζουμε, τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ πιάτο και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τα κάστανα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ βάζουμε το μισό μείγμα του κέικ, από πάνω στρώνουμε το μείγμα με το κάστανο και τέλος βάζουμε από πάνω υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 1 ώρα.
- Όταν κρυώσει το κέικ λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Βάζουμε τα κάστανα ολόκληρα πάνω στο κέικ και στη συνέχεια τα περιχύνουμε με την λιωμένη κουβερτούρα.
Αξιολόγησε