Κέικ Κάστανο με Σοκολάτα

Κέικ Κάστανο με Σοκολάτα

Recipe by Λένα ΚορλούΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • Για το μείγμα του κέικ:
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει

  • 250γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

  • 4 αυγά

  • 1 βανίλια

  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

  • 400γρ. ζάχαρη

  • 260ml γάλα

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • Για το μείγμα με το κάστανο:
  • 200γρ. κάστανα βρασμένα

  • 200ml κρέμα γάλακτος 35%

  • 125γρ. κουβερτούρα

  • Για το ντεκόρ:
  • 125γρ. κουβερτούρα

  • 9 κάστανα ολόκληρα

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα κάστανα, τα ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το γάλα σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Βάζουμε τα κάστανα στον πολυκόπτη, τα θρυμματίζουμε, τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ πιάτο και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τα κάστανα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  • Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ βάζουμε το μισό μείγμα του κέικ, από πάνω στρώνουμε το μείγμα με το κάστανο και τέλος βάζουμε από πάνω υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 1 ώρα.
  • Όταν κρυώσει το κέικ λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Βάζουμε τα κάστανα ολόκληρα πάνω στο κέικ και στη συνέχεια τα περιχύνουμε με την λιωμένη κουβερτούρα.
Κέικ Κάστανο με Σοκολάτα