Τούρτα Kiss
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
50
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΣυστατικά
- Για το παντεσπάνι:
7 αυγά
7 κ.σ. κοφτές αλεύρι
7 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
3 κ.σ. γεμάτες κακάο
1 βανίλια
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
- Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 1/5 κούπα νερό
1 κ.γ. λεμόνι
1 βανίλια
- Για την κρέμα kiss:
300γρ. τυρί κρέμα
1 ζαχαρούχο
600γρ. κρέμα γάλακτος
23 καραμέλες φράουλα της o’lei
2 σοκολάτες Lila pause
- Για τη γκανάζ σοκολάτας:
200γρ. κρέμα γάλακτος
180γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ μέλι
Εκτέλεση
- Για το παντεσπάνι:
- Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι για 5-8 λεπτά στο μίξερ, μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.
- Προσθέτουμε σε 3 δόσεις το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε 28-30εκ. τσέρκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά.
- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει.
- Για το σιρόπι:
- Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 2 λεπτά.
- Για την κρέμα kiss:
- Αλέθουμε τις καραμέλες να γίνουν σκόνη.
- Χτυπάμε το τυρί, το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα.
- Προσθέτουμε την σκόνη από τις καραμέλες και τις σοκολάτες Lila pause σπασμένες σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Για το στήσιμο της τούρτας:
- Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια, σε τρεις δίσκους.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε περίπου 4 μέρη, για 3 στρώσεις και 1 μέρος για τον στολισμό (αν χρειαστούμε λίγη κρέμα για τον στολισμό βάζουμε παραπάνω κρέμα στις στρώσεις μέσα).
- Σε μια πιατέλα βάζουμε ένα παντεσπάνι, το ραντίζουμε με χλιαρό σιρόπι και βάζουμε μια στρώση από την κρέμα.
- Μετά βάζουμε πάλι ένα παντεσπάνι, σιρόπι, κρέμα και πάλι παντεσπάνι, σιρόπι και κρέμα.
- Αφού στήσουμε τα παντεσπάνι με την κρέμα, βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.
- Όσο η τούρτα είναι στο ψυγείο φτιάχνουμε τη γκανάζ.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. - Μόλις πέσει η θερμοκρασία της γκανάζ και πριν σφίξει, την περιχύνουμε στην τούρτα.
- Στολίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και κομμάτια σοκολάτας.
Αξιολόγησε