Τούρτα Kiss

Τούρτα Kiss

Recipe by Eleni KalaitzidouΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

50

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά

Συστατικά

  • Για το παντεσπάνι:
  • 7 αυγά

  • 7 κ.σ. κοφτές αλεύρι

  • 7 κ.σ. κοφτές ζάχαρη

  • 3 κ.σ. γεμάτες κακάο

  • 1 βανίλια

  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 πρέζα αλάτι

  • Για το σιρόπι:
  • 1 κούπα ζάχαρη

  • 1 1/5 κούπα νερό

  • 1 κ.γ. λεμόνι

  • 1 βανίλια

  • Για την κρέμα kiss:
  • 300γρ. τυρί κρέμα

  • 1 ζαχαρούχο

  • 600γρ. κρέμα γάλακτος

  • 23 καραμέλες φράουλα της o’lei

  • 2 σοκολάτες Lila pause

  • Για τη γκανάζ σοκολάτας:
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος

  • 180γρ. κουβερτούρα

  • 1 κ.γ μέλι

Εκτέλεση

  • Για το παντεσπάνι:
  • Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι για 5-8 λεπτά στο μίξερ, μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.
  • Προσθέτουμε σε 3 δόσεις το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε 28-30εκ. τσέρκι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει.
  • Για το σιρόπι:
  • Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 2 λεπτά.
  • Για την κρέμα kiss:
  • Αλέθουμε τις καραμέλες να γίνουν σκόνη.
  • Χτυπάμε το τυρί, το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα.
  • Προσθέτουμε την σκόνη από τις καραμέλες και τις σοκολάτες Lila pause σπασμένες σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Για το στήσιμο της τούρτας:
  • Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια, σε τρεις δίσκους.
  • Μοιράζουμε την κρέμα σε περίπου 4 μέρη, για 3 στρώσεις και 1 μέρος για τον στολισμό (αν χρειαστούμε λίγη κρέμα για τον στολισμό βάζουμε παραπάνω κρέμα στις στρώσεις μέσα).
  • Σε μια πιατέλα βάζουμε ένα παντεσπάνι, το ραντίζουμε με χλιαρό σιρόπι και βάζουμε μια στρώση από την κρέμα.
  • Μετά βάζουμε πάλι ένα παντεσπάνι, σιρόπι, κρέμα και πάλι παντεσπάνι, σιρόπι και κρέμα.
  • Αφού στήσουμε τα παντεσπάνι με την κρέμα, βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.
  • Όσο η τούρτα είναι στο ψυγείο φτιάχνουμε τη γκανάζ.
    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Μόλις πέσει η θερμοκρασία της γκανάζ και πριν σφίξει, την περιχύνουμε στην τούρτα.
  • Στολίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και κομμάτια σοκολάτας.
Τούρτα Kiss