Κρέμα Λεμονιού
Κατηγορία: Κρέμες, ΝηστίσιμαΠροετοιμασία
15
λεπτάΜαγείρεμα
5
λεπτάΣυστατικά
400γρ. φυσικό χυμό λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού
200γρ. νερό
50γρ. κορν φλάουρ
300-400γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Στύβουμε τα λεμόνια και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό λεμονιού, το νερό και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει (χρειάζονται περίπου 5 λεπτά).
- Βάζουμε το μείγμα σε μπολάκια (ή σε μια φόρμα).
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά ξεφορμάρουμε.
Σημειώσεις
- Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε την κρέμα με χυμό πορτοκάλι, βάζοντας όμως λιγότερη ζάχαρη.
Αξιολόγησε