Κρέμα Λεμονιού

Κρέμα Λεμονιού

Recipe by Souki SimeonidouΚατηγορία: Κρέμες, Νηστίσιμα
Προετοιμασία

15

λεπτά
Μαγείρεμα

5

λεπτά

Συστατικά

  • 400γρ. φυσικό χυμό λεμόνι

  • Ξύσμα λεμονιού

  • 200γρ. νερό

  • 50γρ. κορν φλάουρ

  • 300-400γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Στύβουμε τα λεμόνια και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό λεμονιού, το νερό και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  • Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει (χρειάζονται περίπου 5 λεπτά).
  • Βάζουμε το μείγμα σε μπολάκια (ή σε μια φόρμα).
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά ξεφορμάρουμε.

Σημειώσεις

  • Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε την κρέμα με χυμό πορτοκάλι, βάζοντας όμως λιγότερη ζάχαρη.