Νηστίσιμο Κέικ

Νηστίσιμο Κέικ

Recipe by Ελευθερια ΦωτιάδουΚατηγορία: Κέικ, Νηστίσιμα
Προετοιμασία

20

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

  • ¾ φλιτζανιού καλαμποκέλαιο

  • 1½ κ.σ. ξύδι

  • 1½ κ.σ. κονιάκ

  • 1 βανίλια

  • 1 πρέζα αλάτι

  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

  • 2/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι

  • 1 κ.γ. σόδα

  • 1 φλιτζάνι νερό

  • ½ φλιτζάνι κακάο

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.

  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 150γρ. κουβερτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Σε μια λεκάνη βάζουμε την ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα, τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Τρίβουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις (στην τελευταία σχάρα του φούρνου), για περίπου 60 λεπτά.
    Ελέγχουμε με το μαχαίρι, αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Νηστίσιμο Κέικ