Κέικ με Ανθότυρο και Βατόμουρα
Κατηγορία: ΚέικΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
- Για τη γέμιση:
400γρ. ανθότυρο
2 αυγά
80γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
50γρ. κρέμα γάλακτος
25γρ. κορν φλάουρ
- Για τη ζύμη σοκολάτας:
150γρ. αλεύρι
3 αυγά
180γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
150γρ. κρέμα γάλακτος
50γρ. λάδι
80γρ. βούτυρο
50γρ. κακάο
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
100γρ. βατόμουρα
Εκτέλεση
- Για τη γέμιση τυριού:
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το ανθότυρο και τα αυγά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
- Για τη ζύμη σοκολάτας:
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τα βατόμουρα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Σε ένα ταψί 20 επί 20 απλώνουμε τα μείγματα εναλλάξ σε στρώσεις.
Ξεκινάμε με την σοκολατένια ζύμη, στη συνέχεια βάζουμε κρέμα τυριού, πάλι σοκολατένια ζύμη και κρέμα τυριού. Στο τέλος απλώνουμε την ποσότητα που έμεινε από την σοκολατένια ζύμη. Με ένα ξυλάκι ανακατεύουμε μέσα στο ταψί τα δυο μείγματα για να δημιουργήσουμε διάφορα σχέδια. - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα.
Αξιολόγησε