Μπισκότα Ανθότυρου
Κατηγορία: Κουλουράκια – ΜπισκόταΜερίδες
20
κομμάτιαΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
20
λεπτάΣυστατικά
250γρ. ανθότυρο
100γρ. βούτυρο
250γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
10γρ. μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια
Ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο, το ανθότυρο, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και ζυμώνουμε. Βάζουμε τη ζύμη σε σελοφάν και στη συνέχεια στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο, όχι πολύ λεπτό. Κόβουμε με κουπάτ ή ένα ποτήρι στρογγυλούς δίσκους, τους βάζουμε στη ζάχαρη, τους διπλώνουμε, τους ξανά βάζουμε στη ζάχαρη και διπλώνουμε πάλι. Σαν αποτέλεσμα έχουμε μπισκότα σε σχήμα ¼ του στρογγυλού δίσκου.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπισκότα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Τέλεια
Είναι απλά τέλεια! Εύκολη συνταγή, σίγουρη επιτυχια και εξαιρετικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι αν κανεις τη διαδικασία καλύτερα να κανεις 2πλη ή ακόμα και τριπλή δόση! Νομίζω ότι θα μπαίνει άνετα και κατάψυξη αλλά δε νομίζω να περισσέψει κάτι…🤣
Πεντανόστιμα.Τα φτιαξαμε με τις κορες μου.Ειναι τελεια και ευκολα.Ευχαριστουμε πολυ.