Μπισκότα Ανθότυρου

Μπισκότα Ανθότυρου

Recipe by Martha NeiΚατηγορία: Κουλουράκια – Μπισκότα
Μερίδες

20

κομμάτια
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

20

λεπτά

Συστατικά

  • 250γρ. ανθότυρο

  • 100γρ. βούτυρο

  • 250γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 10γρ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 φακελάκι βανίλια

  • Ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο, το ανθότυρο, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και ζυμώνουμε. Βάζουμε τη ζύμη σε σελοφάν και στη συνέχεια στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο, όχι πολύ λεπτό. Κόβουμε με κουπάτ ή ένα ποτήρι στρογγυλούς δίσκους, τους βάζουμε στη ζάχαρη, τους διπλώνουμε, τους ξανά βάζουμε στη ζάχαρη και διπλώνουμε πάλι. Σαν αποτέλεσμα έχουμε μπισκότα σε σχήμα ¼ του στρογγυλού δίσκου.
  • Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπισκότα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Μπισκότα Ανθότυρου