Μυζηθροπιτάκια – Βατρούσκα

Μυζηθροπιτάκια – Βατρούσκα

Recipe by Anastasia SimionidouΚατηγορία: Λοιπά Ζυμάρια
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά
Αναμονή

60

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 700γρ. αλεύρι

  • 200γρ. ζάχαρη

  • 150γρ. βούτυρο

  • 350γρ. γάλα

  • 1 μπέικιν πάουντερ

  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 2 αυγά

  • Για τη γέμιση:
  • 270γρ. μυζήθρα γλυκιά

  • Λίγο κρέμα γάλακτος

  • 2 αυγά

  • 1 κ.σ. αλεύρι

  • 2 κ.σ. ζάχαρη

  • Για επάλειψη:
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  • Για τη γέμιση:
  • Βάζουμε στο μπλέντερ τα αυγά, τη ζάχαρη, τη μυζήθρα, την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
    Αν θέλουμε τη γέμιση πιο γλυκά προσθέτουμε παραπάνω ζάχαρη.
  • Για τη ζύμη:
  • Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό γάλα.
  • Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και την μαγιά.
  • Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.
  • Κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  • Στη συνέχεια με ένα ποτήρι πατάμε πάνω σε κάθε μπαλάκι για να κάνουμε λακούβα.
  • Με ένα κορνέ βάζουμε στις λακούβες γέμιση.
  • Τέλος τα αλείφουμε με αυγό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου 25-30 λεπτά.
Μυζηθροπιτάκια - Βατρούσκα