Μυζηθροπιτάκια – Βατρούσκα
Κατηγορία: Λοιπά ΖυμάριαΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΑναμονή
60
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
700γρ. αλεύρι
200γρ. ζάχαρη
150γρ. βούτυρο
350γρ. γάλα
1 μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. αλάτι
1 ξηρή μαγιά
2 αυγά
- Για τη γέμιση:
270γρ. μυζήθρα γλυκιά
Λίγο κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. ζάχαρη
- Για επάλειψη:
1 αυγό
Εκτέλεση
- Για τη γέμιση:
- Βάζουμε στο μπλέντερ τα αυγά, τη ζάχαρη, τη μυζήθρα, την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Αν θέλουμε τη γέμιση πιο γλυκά προσθέτουμε παραπάνω ζάχαρη. - Για τη ζύμη:
- Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό γάλα.
- Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και την μαγιά.
- Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.
- Κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Στη συνέχεια με ένα ποτήρι πατάμε πάνω σε κάθε μπαλάκι για να κάνουμε λακούβα.
- Με ένα κορνέ βάζουμε στις λακούβες γέμιση.
- Τέλος τα αλείφουμε με αυγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου 25-30 λεπτά.
Αξιολόγησε