Παξιμάδια Ζακύνθου

Παξιμάδια Ζακύνθου

Recipe by Nantia TzanΚατηγορία: Λοιπά Ζυμάρια
Προετοιμασία

25

λεπτά
Ψήσιμο

45

λεπτά

Συστατικά

  • 1½ κιλό αλεύρι γ.ο.χ.

  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • ½ κ.γ. κοφτό σόδα

  • 1 ποτήρι ζάχαρη

  • 2 κ.σ. γλυκάνισο

  • 2 ποτήρια μαύρη σταφίδα

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 2½ ποτήρια λάδι

  • 2 ποτήρια κρασιού κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι στο 2ο μπολ και ζυμώνουμε.
  • Πλάθουμε φρατζολάκια πλάτους 4εκ. και τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1,5εκ.
  • Ψήνουμε σε λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς, για 30-45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.Παξιμάδια Ζακύνθου
  • Στη συνέχεια τα χωρίζουμε, τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί και τα ξανά ψήνουμε για 10-15 λεπτά.