Παξιμάδια Ζακύνθου
Κατηγορία: Λοιπά ΖυμάριαΠροετοιμασία
25
λεπτάΨήσιμο
45
λεπτάΣυστατικά
1½ κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. κοφτό σόδα
1 ποτήρι ζάχαρη
2 κ.σ. γλυκάνισο
2 ποτήρια μαύρη σταφίδα
1 κ.γ. αλάτι
2½ ποτήρια λάδι
2 ποτήρια κρασιού κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι στο 2ο μπολ και ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε φρατζολάκια πλάτους 4εκ. και τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1,5εκ.
- Ψήνουμε σε λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς, για 30-45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
- Στη συνέχεια τα χωρίζουμε, τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί και τα ξανά ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Αξιολόγησε