Αραβικές Πίτες
Κατηγορία: Λοιπά ΖυμάριαΠροετοιμασία
20
λεπτάΑναμονή
80
λεπτάΤηγάνισμα
3
λεπτάΣυστατικά
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. ζάχαρη
1½ φακελάκι μαγιά ξηρή
100γρ. γιαούρτι
100ml νερό (ίσως λίγο παραπάνω)
Εκτέλεση
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και λεία. Την αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 1 ώρα.
- Κόβουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός μανταρινιού, ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα με την βοήθεια ενός πλάστη σε στρογγυλό σχήμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια ζύμης. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 λεπτά περίπου.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι) στη φωτιά να κάψει. Αφού ζεσταθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε κάθε πίτα για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Αξιολόγησε