Γαλακτοφέτες
Κατηγορία: Διάφορα ΓλυκάΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
7
λεπτάΣυστατικά
- Για το παντεσπάνι:
5 αυγά
80γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. μέλι
2 βανίλιες
40γρ. αλεύρι
30γρ. κακάο
2 κ.σ. νερό
- Για την κρέμα:
5γρ. φύλλα ζελατίνη
60γρ. άχνη ζάχαρη
100γρ. κρέμα γάλακτος
50γρ. μέλι
250γρ. μασκαρπόνε
1 βανίλια
- Για την επικάλυψη (προαιρετικά):
Κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Για το παντεσπάνι:
- Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη. Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και το νερό.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τη μαρέγκα και τα στερεά υλικά, εναλλάξ σε δόσεις, στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ.
- Βάζουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα..
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 7 λεπτά περίπου.
- Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει, το ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Για την κρέμα:
- Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήνουμε 3-4 λεπτά να μαλακώσει.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ζεσταίνουμε το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα. Βάζουμε τη ζελατίνη (καλά στυμμένη) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πέσει η θερμοκρασία.
- Βάζουμε το μέλι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Για τη συναρμολόγηση:
- Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση.
- Καλύπτουμε τη επιφάνεια με την κρέμα και βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι.
- Το μεταφέρουμε σε ένα δίσκο, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
- Κόβουμε το παντεσπάνι σε μπάρες.
- Αν θέλουμε βουτάμε τις μπάρες σε λιωμένη σοκολάτα και τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Αξιολόγησε