Γαλακτοφέτες

Γαλακτοφέτες

Recipe by Eleni KalaitzidouΚατηγορία: Διάφορα Γλυκά
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

7

λεπτά

Συστατικά

  • Για το παντεσπάνι:
  • 5 αυγά

  • 80γρ. ζάχαρη

  • 1 κ.γ. μέλι

  • 2 βανίλιες

  • 40γρ. αλεύρι

  • 30γρ. κακάο

  • 2 κ.σ. νερό

  • Για την κρέμα:
  • 5γρ. φύλλα ζελατίνη

  • 60γρ. άχνη ζάχαρη

  • 100γρ. κρέμα γάλακτος

  • 50γρ. μέλι

  • 250γρ. μασκαρπόνε

  • 1 βανίλια

  • Για την επικάλυψη (προαιρετικά):
  • Κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Για το παντεσπάνι:
  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη. Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και το νερό.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε τη μαρέγκα και τα στερεά υλικά, εναλλάξ σε δόσεις, στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα..
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 7 λεπτά περίπου.
  • Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει, το ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Για την κρέμα:
  • Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήνουμε 3-4 λεπτά να μαλακώσει.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ζεσταίνουμε το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα. Βάζουμε τη ζελατίνη (καλά στυμμένη) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πέσει η θερμοκρασία.
  • Βάζουμε το μέλι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Για τη συναρμολόγηση:
  • Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση.
  • Καλύπτουμε τη επιφάνεια με την κρέμα και βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι.
  • Το μεταφέρουμε σε ένα δίσκο, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
  • Κόβουμε το παντεσπάνι σε μπάρες.
  • Αν θέλουμε βουτάμε τις μπάρες σε λιωμένη σοκολάτα και τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Γαλακτοφέτες