Τούρτα με Κρέμα Λευκής Σοκολάτας και Φράουλα

Τούρτα με Κρέμα Λευκής Σοκολάτας και Φράουλα

Recipe by Ναταλία ΜουρατίδουΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

20

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη βάση:
  • 50γρ. κουβερτούρα

  • 2 αυγά μεγάλα, χωρισμένα

  • 50γρ. βούτυρο

  • 50γρ. ζάχαρη

  • 50γρ. αλεύρι

  • 1 πρέζα αλάτι

  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:
  • 300γρ. λευκή κουβερτούρα

  • 180ml γάλα

  • 1 βανίλια

  • 220ml κρέμα γάλακτος 35%

  • 3 φύλλα ζελατίνη

  • Για τη στρώση φράουλας:
  • 650-700γρ. φράουλες

  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα

Εκτέλεση

  • Για τη βάση:
  • Όλα τα υλικά για τη βάση πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τη κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα, μέχρι να ενωθούν.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με το μείγμα σοκολάτας.
  • Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα διαμέτρου 23εκ. με αποσπώμενη βάση, στρωμένη με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου 15-20 λεπτά.
  • Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και την τοποθετούμε πάλι στη φόρμα.
  • Για τη κρέμα λευκής σοκολάτας:
  • Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει για 10 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Προσθέτουμε τη βανίλια, τη σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε μια λεία κρέμα.
  • Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες, τις ρίχνουμε στη κρέμα ανακατεύοντας με ένα σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί, την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ενσωματωθεί.
  • Περιχύνουμε τη κρέμα πάνω στη βάση και την απλώνουμε με μια σπάτουλα να γίνει λεία η επιφάνεια. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
  • Για τη φράουλα:
  • Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις πλένουμε και τις κόβουμε στον πολυκόφτη να γίνουν πουρές.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πουρέ φράουλας μέχρι να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το ζελέ φράουλας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει και περιχύνουμε με αυτό πάνω από την κρέμα.
  • Αν θέλουμε στολίζουμε με φρέσκιες φράουλες και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Τούρτα με Λευκή Μους και Φράουλα