Τούρτα με Κρέμα Λευκής Σοκολάτας και Φράουλα
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
20
λεπτάΣυστατικά
- Για τη βάση:
50γρ. κουβερτούρα
2 αυγά μεγάλα, χωρισμένα
50γρ. βούτυρο
50γρ. ζάχαρη
50γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:
300γρ. λευκή κουβερτούρα
180ml γάλα
1 βανίλια
220ml κρέμα γάλακτος 35%
3 φύλλα ζελατίνη
- Για τη στρώση φράουλας:
650-700γρ. φράουλες
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
Εκτέλεση
- Για τη βάση:
- Όλα τα υλικά για τη βάση πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα, μέχρι να ενωθούν.
- Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με το μείγμα σοκολάτας.
- Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα διαμέτρου 23εκ. με αποσπώμενη βάση, στρωμένη με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου 15-20 λεπτά.
- Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και την τοποθετούμε πάλι στη φόρμα.
- Για τη κρέμα λευκής σοκολάτας:
- Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει για 10 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Προσθέτουμε τη βανίλια, τη σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε μια λεία κρέμα.
- Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες, τις ρίχνουμε στη κρέμα ανακατεύοντας με ένα σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί, την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ενσωματωθεί.
- Περιχύνουμε τη κρέμα πάνω στη βάση και την απλώνουμε με μια σπάτουλα να γίνει λεία η επιφάνεια. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
- Για τη φράουλα:
- Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις πλένουμε και τις κόβουμε στον πολυκόφτη να γίνουν πουρές.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πουρέ φράουλας μέχρι να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το ζελέ φράουλας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει και περιχύνουμε με αυτό πάνω από την κρέμα.
- Αν θέλουμε στολίζουμε με φρέσκιες φράουλες και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Αξιολόγησε