Τούρτα Σοκολάτα – Φράουλα
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
1
hour20
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΣυστατικά
- Για το παντεσπάνι:
7 αυγά
7 κ.σ. κοφτές αλεύρι
7 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
2 κ.σ. νερό
3 κ.σ. κακάο
1 βανίλια
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
- Για το σιρόπι:
½ κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- Για τη μους φράουλας:
300γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
Λίγες σταγόνες άρωμα φράουλας
Λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
- Για τη μους σοκολάτας:
300γρ. κρέμα γάλακτος
200γρ. σοκολάτα
100γρ. γάλα
Άχνη ζάχαρη, όσο γλυκιά την θέλουμε
- Για τη γκανάζ σοκολάτας:
200γρ. κρέμα γάλακτος
180γρ. σοκολάτα
1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
- Για το παντεσπάνι:
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι για 5-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, το αλεύρι (κοσκινισμένο) σε 3 δόσεις, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα 26εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά.
- Για το σιρόπι:
- Βράζουμε τα υλικά για 1 λεπτό και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Για τη μους Φράουλας:
- Ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλας στη μισή ποσότητα νερού και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε το ζελέ, το άρωμα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει.
- Για τη μους σοκολάτας:
- Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε λίγο να μαλακώσει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη, μέχρι να σφίξει και να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
- Την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει.
- Για τη γκανάζ σοκολάτας:
- Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω στη τεμαχισμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να μαλακώσει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Για τη συναρμολόγηση της τούρτας:
- Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια, σε τρεις δίσκους.
- Τοποθετούμε σε μια πιατέλα το πρώτο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και απλώνουμε τα 2/3 από τη μους σοκολάτας.
- Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε τη μους φράουλας. Αφήνουμε λίγη μους για τον στολισμό.
- Βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη μους σοκολάτας.
- Περιχύνουμε από πάνω τη γκανάζ σοκολάτας, στολίζουμε με την κρέμα που αφήσαμε στην άκρη και με ότι άλλο μας αρέσει.
Αξιολόγησε