Τούρτα Σοκολάτα – Φράουλα

Τούρτα Σοκολάτα – Φράουλα

Recipe by Eleni KalaitzidouΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

1

hour 

20

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά

Συστατικά

  • Για το παντεσπάνι:
  • 7 αυγά

  • 7 κ.σ. κοφτές αλεύρι

  • 7 κ.σ. κοφτές ζάχαρη

  • 2 κ.σ. νερό

  • 3 κ.σ. κακάο

  • 1 βανίλια

  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 πρέζα αλάτι

  • Για το σιρόπι:
  • ½ κούπα ζάχαρη

  • 1 κούπα νερό

  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

  • Για τη μους φράουλας:
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος

  • 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη

  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα

  • Λίγες σταγόνες άρωμα φράουλας

  • Λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο

  • Για τη μους σοκολάτας:
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος

  • 200γρ. σοκολάτα

  • 100γρ. γάλα

  • Άχνη ζάχαρη, όσο γλυκιά την θέλουμε

  • Για τη γκανάζ σοκολάτας:
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος

  • 180γρ. σοκολάτα

  • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

  • Για το παντεσπάνι:
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι για 5-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, το αλεύρι (κοσκινισμένο) σε 3 δόσεις, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα 26εκ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά.
  • Για το σιρόπι:
  • Βράζουμε τα υλικά για 1 λεπτό και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για τη μους Φράουλας:
  • Ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλας στη μισή ποσότητα νερού και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Προσθέτουμε το ζελέ, το άρωμα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Για τη μους σοκολάτας:
  • Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε λίγο να μαλακώσει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη, μέχρι να σφίξει και να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
  • Την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει.
  • Για τη γκανάζ σοκολάτας:
  • Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω στη τεμαχισμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να μαλακώσει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Για τη συναρμολόγηση της τούρτας:
  • Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια, σε τρεις δίσκους.
  • Τοποθετούμε σε μια πιατέλα το πρώτο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και απλώνουμε τα 2/3 από τη μους σοκολάτας.
  • Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε τη μους φράουλας. Αφήνουμε λίγη μους για τον στολισμό.
  • Βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη μους σοκολάτας.
  • Περιχύνουμε από πάνω τη γκανάζ σοκολάτας, στολίζουμε με την κρέμα που αφήσαμε στην άκρη και με ότι άλλο μας αρέσει.
Τούρτα Σοκολάτα - Φράουλα