Σοκολατένιες Γκοφρέτες
Κατηγορία: ΣοκολάταΠροετοιμασία
40
λεπτάΑναμονή
12
ώρεςΣυστατικά
75 κρακεράκια ή 2 συσκευασίες
250γρ. βούτυρο
90γρ. μπισκότα Πτι-μπερ
90γρ. μπισκότα Digestive
220γρ. καστανή ζάχαρη
120γρ. γάλα
65γρ. ζάχαρη
100γρ. κουβερτούρα
160γρ. φυστικοβούτυρο
170γρ. σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα Πτι-μπερ και τα Digestive.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, τη σκόνη μπισκότων, την καστανή ζάχαρη, το γάλα και την κρυσταλλική ζάχαρη.
Βράζουμε για 4 λεπτά σε σιγανή φωτιά, μέχρι να πήξει το μείγμα. - Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα.
- Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε μια στρώση κρακεράκια και απλώνουμε το μισό μείγμα σοκολάτας.
- Στρώνουμε άλλη μια στρώση κρακεράκια και απλώνουμε το άλλο μισό του μείγματος σοκολάτας. Στρώνουμε από πάνω μια στρώση με τα υπόλοιπα κρακεράκια.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το φυστικοβούτυρο με τη σοκολάτα γάλακτος, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Όταν λιώσει και γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα απλώνουμε το μείγμα πάνω από την τελευταία στρώση από κράκερ. - Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον.
Όταν κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια.
Σημειώσεις
- Στο πάτο του ταψιού μπορούμε να απλώσουμε μια λαδόκολλα ή μεμβράνη, έτσι ώστε να μπορούμε να βγάλουμε εύκολα το γλυκό από το ταψί για να το κόψουμε.
Αξιολόγησε