Σοκολατένιες Γκοφρέτες

Σοκολατένιες Γκοφρέτες

Recipe by Giouli Georgia TsakalouΚατηγορία: Σοκολάτα
Προετοιμασία

40

λεπτά
Αναμονή

12

ώρες

Συστατικά

  • 75 κρακεράκια ή 2 συσκευασίες

  • 250γρ. βούτυρο

  • 90γρ. μπισκότα Πτι-μπερ

  • 90γρ. μπισκότα Digestive

  • 220γρ. καστανή ζάχαρη

  • 120γρ. γάλα

  • 65γρ. ζάχαρη

  • 100γρ. κουβερτούρα

  • 160γρ. φυστικοβούτυρο

  • 170γρ. σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα Πτι-μπερ και τα Digestive.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, τη σκόνη μπισκότων, την καστανή ζάχαρη, το γάλα και την κρυσταλλική ζάχαρη.
    Βράζουμε για 4 λεπτά σε σιγανή φωτιά, μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα.
  • Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε μια στρώση κρακεράκια και απλώνουμε το μισό μείγμα σοκολάτας.
  • Στρώνουμε άλλη μια στρώση κρακεράκια και απλώνουμε το άλλο μισό του μείγματος σοκολάτας. Στρώνουμε από πάνω μια στρώση με τα υπόλοιπα κρακεράκια.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το φυστικοβούτυρο με τη σοκολάτα γάλακτος, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
    Όταν λιώσει και γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα απλώνουμε το μείγμα πάνω από την τελευταία στρώση από κράκερ.
  • Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον.
    Όταν κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια.

Σημειώσεις

  • Στο πάτο του ταψιού μπορούμε να απλώσουμε μια λαδόκολλα ή μεμβράνη, έτσι ώστε να μπορούμε να βγάλουμε εύκολα το γλυκό από το ταψί για να το κόψουμε.