Πιλάφι με Χταπόδι

Πιλάφι με Χταπόδι

Recipe by Ιουλία ΤζηκαΚατηγορία: Θαλασσινά – Ψάρια
Προετοιμασία

00

λεπτά
Βράσιμο

00

λεπτά

Συστατικά

  • 1 μεγάλο χταπόδι

  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο

  • 1 φύλλο δάφνης

  • Πιπέρι

  • Μπαχάρι

  • Λίγο ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι

  • 3 ποτήρια νερό

  • 1 ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης, το πιπέρι και το μπαχάρι. Αφήνουμε το χταπόδι να βράσει, στην χαμηλή φωτιά.
  • Όταν εξατμιστεί το ζουμί κατεβάζουμε από την φωτιά. Ξεπλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κομμένο χταπόδι, λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε με ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε το νερό και τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώνουμε την φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό.
    Πριν εξατμιστεί κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι, να απορροφήσει το ρύζι το υπόλοιπο το νερό.