Καλαμάρια Γεμιστά με Φέτα
Κατηγορία: Θαλασσινά – ΨάριαΠροετοιμασία
20
λεπτάΨήσιμο
1
hour5
λεπτάΣυστατικά
- Για τα καλαμάρια:
2-3 καλαμάρια καθαρισμένα
250γρ. φέτα
Μαϊντανό
Ρίγανη
3 κ.σ. λάδι
- Για τη σος:
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
2 κ.σ. μουστάρδα
Μαϊντανό
Ρίγανη
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη ρίγανη.
- Γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε από πάνω με μια οδοντογλυφίδα.
- Ρίχνουμε το λάδι και τα κλείνουμε σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 30 λεπτά και άλλα 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Τα ανοίγουμε, αφαιρούμε το ζουμί και τα βάζουμε άλλα 5 λεπτά στο φούρνο.
- Φτιάχνουμε τη σος. Κόβουμε τον μαϊντανό και τον ανακατεύουμε με το χυμό του λεμονιού, τη μουστάρδα και τη ρίγανη.
- Βάζουμε τα καλαμάρια στην πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τη σος.
Αξιολόγησε