Καλαμάρια Γεμιστά με Φέτα

Καλαμάρια Γεμιστά με Φέτα

Recipe by Aristi Georgousi KiriakopoulouΚατηγορία: Θαλασσινά – Ψάρια
Προετοιμασία

20

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

5

λεπτά

Συστατικά

  • Για τα καλαμάρια:
  • 2-3 καλαμάρια καθαρισμένα

  • 250γρ. φέτα

  • Μαϊντανό

  • Ρίγανη

  • 3 κ.σ. λάδι

  • Για τη σος:
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού

  • 2 κ.σ. μουστάρδα

  • Μαϊντανό

  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη ρίγανη.
  • Γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε από πάνω με μια οδοντογλυφίδα.
  • Ρίχνουμε το λάδι και τα κλείνουμε σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 30 λεπτά και άλλα 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • Τα ανοίγουμε, αφαιρούμε το ζουμί και τα βάζουμε άλλα 5 λεπτά στο φούρνο.
  • Φτιάχνουμε τη σος. Κόβουμε τον μαϊντανό και τον ανακατεύουμε με το χυμό του λεμονιού, τη μουστάρδα και τη ρίγανη.
  • Βάζουμε τα καλαμάρια στην πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τη σος.
Καλαμάρια Γεμιστά με Φέτα