Μακαρονόπιτα της Τεμπέλας
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
20
λεπτάΨήσιμο
00
λεπτάΑναμονή
2
ώρεςΣυστατικά
1 κιλό πέννες ή ριγκατόνι
2 λίτρα φρέσκο γάλα
200γρ. λιωμένο βούτυρο
½ κιλό φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
10 αυγά
ΜΙΧ τυριών
Αλλαντικά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα ταψί τις πέννες, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
- Προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια με ΜΙΧ τυριών της αρέσκειας μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Σημειώσεις
- Αν το επιθυμούμε, μπορούμε να προσθέσουμε και αλλαντικά.
- Τα υλικά αντιστοιχούν σε διπλή δόση και αρκούν για μεγάλο, ορθογώνιο ταψί.
Αξιολόγησε