Μακαρονόπιτα της Τεμπέλας

Μακαρονόπιτα της Τεμπέλας

Recipe by Ειρήνη Καπτσιανού Κατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Προετοιμασία

20

λεπτά
Ψήσιμο

00

λεπτά
Αναμονή

2

ώρες

Συστατικά

  • 1 κιλό πέννες ή ριγκατόνι

  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα

  • 200γρ. λιωμένο βούτυρο

  • ½ κιλό φέτα

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • 10 αυγά

  • ΜΙΧ τυριών

  • Αλλαντικά (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα ταψί τις πέννες, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
  • Προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια με ΜΙΧ τυριών της αρέσκειας μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Σημειώσεις

  • Αν το επιθυμούμε, μπορούμε να προσθέσουμε και αλλαντικά.
  • Τα υλικά αντιστοιχούν σε διπλή δόση και αρκούν για μεγάλο, ορθογώνιο ταψί.