Πρασοκιμαδόπιτα

Πρασοκιμαδόπιτα

Recipe by Lena TotsikaΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

1

hour 
Αναμονή

30

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 600γρ. αλεύρι

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο

  • 1 σφηνάκι ξύδι

  • Νερό όσο χρειαστεί

  • Για τη γέμιση:
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο

  • Ελαιόλαδο (για το σωτάρισμα)

  • 1 κρεμμύδι

  • 5 πράσα

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • 150γρ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Για τη ζύμη:
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε τα υλικά και ζυμώνουμε. Νερό βάζουμε όσο χρειάζεται για να έχουμε μια ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
  • Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
  • Ξανά ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να βγάλει φουσκάλες.
  • Για τη γέμιση:
  • Σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τα πράσα ψιλοκομμένα, χαμηλώνουμε την εστία και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20-30 λεπτά, μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.
  • Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
  • Για την πίτα:
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπαλάκια και ανοίγουμε τα φύλλα με νισεστέ.
  • Βάζουμε τα 5 φύλλα κάτω, ραντίζοντας τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
  • Απλώνουμε τη γέμιση και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα 5 φύλλα, ραντίζοντας τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
  • Με ένα πινέλο βάζω ελαιόλαδο στο πάνω φύλλο. Χαράζουμε την πίτα και ραντίζουμε με λίγο νερό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 50-60 λεπτά.