Πρασοκιμαδόπιτα
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
1
hourΑναμονή
30
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
600γρ. αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ξύδι
Νερό όσο χρειαστεί
- Για τη γέμιση:
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
Ελαιόλαδο (για το σωτάρισμα)
1 κρεμμύδι
5 πράσα
Αλάτι
Πιπέρι
150γρ. γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
- Για τη ζύμη:
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τα υλικά και ζυμώνουμε. Νερό βάζουμε όσο χρειάζεται για να έχουμε μια ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
- Ξανά ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να βγάλει φουσκάλες.
- Για τη γέμιση:
- Σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τα πράσα ψιλοκομμένα, χαμηλώνουμε την εστία και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20-30 λεπτά, μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.
- Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
- Για την πίτα:
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπαλάκια και ανοίγουμε τα φύλλα με νισεστέ.
- Βάζουμε τα 5 φύλλα κάτω, ραντίζοντας τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
- Απλώνουμε τη γέμιση και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα 5 φύλλα, ραντίζοντας τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
- Με ένα πινέλο βάζω ελαιόλαδο στο πάνω φύλλο. Χαράζουμε την πίτα και ραντίζουμε με λίγο νερό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 50-60 λεπτά.
Αξιολόγησε