Λουκανόπιτες
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΑναμονή
Συστατικά
- Για την ζύμη:
250ml γάλα χλιαρό
2 αυγά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
50ml σπορέλαιο ή βούτυρο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- Για τη γέμιση:
Λουκάνικα
- Για πασπάλισμα (προαιρετικά):
Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.
- Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε τα λουκάνικα. Ψήνουμε στο φούρνο 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, 80-85γρ. περίπου.
- Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με τα χέρια, βάζουμε λουκάνικο και τυλίγουμε.
Αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά.
Σημειώσεις
- Μετά το ψήσιμο μπορούμε να προσθέσουμε κέτσαπ και κασέρι, για πιο πλούσια γεύση.
- Για γέμιση μπορούμε να βάλουμε ότι επιθυμούμε, να τα κάνουμε γλυκά ή αλμυρά.
Τελειοοοο!!!