Τρούφα (Ιθάκη)

Τρούφα (Ιθάκη)

Recipe by Dina DorizaΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

40

λεπτά

Συστατικά

  • Για το παντεσπάνι:
  • 6 αυγά μεγάλα χωρισμένα

  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 βανίλια

  • Χυμός από μισό λεμόνι

  • Για την κρέμα:
  • 1 ποτήρι κρασιού ζάχαρη

  • 1 ποτήρι κρασιού σιμιγδάλι ψιλό

  • 3 αυγά

  • 7 κ.σ. κακάο

  • 1 λίτρο γάλα

  • Βανίλια

  • Για επάλειψη:
  • Τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Για το παντεσπάνι:
  • Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη καλά, μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε λίγο ακόμη.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  • Αναμειγνύουμε τη μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων και το αλεύρι με μια κουτάλα.
  • Στρώνουμε στο ταψί διαμέτρου 30εκ. λαδόκολλα, το βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε. Ρίχνουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση, για περίπου 40 λεπτά.
  • Για την κρέμα:
  • Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
  • Την βάζουμε όπως είναι καυτή στο παντεσπάνι για να τραβήξει.
  • Συναρμολόγηση:
  • Κόβουμε το παντεσπάνι στα δυο, οριζόντια.
  • Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα.
  • Απλώνουμε τα 2/3 της κρέμας.
  • Βάζουμε το άλλο παντεσπάνι από πάνω.
  • Με το υπόλοιπο της κρέμας καλύπτουμε ομοιόμορφα το πάνω μέρος και τα πλαϊνά της τούρτας. Δεν πρέπει να κρυώσει η κρέμα γιατί δεν θα κολλάει η τρούφα.
  • Πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.
Τρούφα (Ιθάκη)