Τιραμισού με Παντεσπάνι

Τιραμισού με Παντεσπάνι

Recipe by Μιχαελα Στεφανουδης Κατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • Για το παντεσπάνι:
  • 10 αυγά

  • 4 βανίλιες

  • 2 ποτήρια ζάχαρη

  • 2 ποτήρια φαριναπ

  • 1/2 φλιτζάνι κοσκινισμένο κακάο

  • Για το σιρόπι:
  • 2 1/2 ποτήρια νερό

  • 20 κουταλάκια ζάχαρη

  • 8 κουταλάκια κακάο

  • 4 κουταλάκια νες καφέ

  • Λικέρ της αρεσκείας μας όπως καλούα κ.λ.π

  • Για άσπρη τιραμισού:
  • 2 κουτάκια μικρά τυρί κρέμα

  • 1 κρέμα γάλακτος μικρή

  • 2 αυγά

  • 2 κουταλάκια άχνη ζάχαρη

  • Για σοκολατένια τιραμισού:
  • 2 κουτάκια μικρά τυρί κρέμα

  • 3 αυγά

  • 1 βανίλια

  • 0.5 σακουλάκι άχνη ζάχαρη

  • κακάο όσο θέλω

Εκτέλεση

  • Για το παντεσπάνι:
  • Μία μέρα πριν, κάνουμε το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. .
  • Στην συνέχεια ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι που έχω ανακατέψει με το κακάο και τις βανίλιες και χτυπάμε.
  • Ψήνω στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις για μία ώρα (σε λαδόκολλα).
  • Για το σιρόπι:
  • Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για την άσπρη τιραμισού:
  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη άχνη.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
  • Ρίχνουμε το τυρί στα αυγά και χτυπάμε για λίγο να αφρατέψει.
  • Κατόπιν ρίχνω και την σαντιγί και ανακατεύω για δύο λεπτά, να γίνει ομοιόμορφη κρέμα.
  • Για την σοκολατένια τιραμισού:
  • Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Λιώνουμε το τυρί με ένα πιρούνι και το ρίχνουμε στα αυγά.
  • Ρίχνουμε το κακάο, την βανίλια και κατόπιν ανακατεύω την μαρέγκα προσεκτικά.
  • Συναρμολόγηση:
  • Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια και στρώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί.
  • Σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι, σιγά σιγά με ένα κουτάλι.
  • Απλώνουμε πάνω την μισή κρέμα που προτιμάμε.
  • Στρώνουμε το άλλο μισό παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο.