Τιραμισού με Παντεσπάνι
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
- Για το παντεσπάνι:
10 αυγά
4 βανίλιες
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια φαριναπ
1/2 φλιτζάνι κοσκινισμένο κακάο
- Για το σιρόπι:
2 1/2 ποτήρια νερό
20 κουταλάκια ζάχαρη
8 κουταλάκια κακάο
4 κουταλάκια νες καφέ
Λικέρ της αρεσκείας μας όπως καλούα κ.λ.π
- Για άσπρη τιραμισού:
2 κουτάκια μικρά τυρί κρέμα
1 κρέμα γάλακτος μικρή
2 αυγά
2 κουταλάκια άχνη ζάχαρη
- Για σοκολατένια τιραμισού:
2 κουτάκια μικρά τυρί κρέμα
3 αυγά
1 βανίλια
0.5 σακουλάκι άχνη ζάχαρη
κακάο όσο θέλω
Εκτέλεση
- Για το παντεσπάνι:
- Μία μέρα πριν, κάνουμε το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. .
- Στην συνέχεια ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι που έχω ανακατέψει με το κακάο και τις βανίλιες και χτυπάμε.
- Ψήνω στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις για μία ώρα (σε λαδόκολλα).
- Για το σιρόπι:
- Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Για την άσπρη τιραμισού:
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη άχνη.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
- Ρίχνουμε το τυρί στα αυγά και χτυπάμε για λίγο να αφρατέψει.
- Κατόπιν ρίχνω και την σαντιγί και ανακατεύω για δύο λεπτά, να γίνει ομοιόμορφη κρέμα.
- Για την σοκολατένια τιραμισού:
- Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Λιώνουμε το τυρί με ένα πιρούνι και το ρίχνουμε στα αυγά.
- Ρίχνουμε το κακάο, την βανίλια και κατόπιν ανακατεύω την μαρέγκα προσεκτικά.
- Συναρμολόγηση:
- Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια και στρώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί.
- Σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι, σιγά σιγά με ένα κουτάλι.
- Απλώνουμε πάνω την μισή κρέμα που προτιμάμε.
- Στρώνουμε το άλλο μισό παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Αξιολόγησε