Εκμέκ με Φρυγανιές

Εκμέκ με Φρυγανιές

Recipe by Dina Doriza Κατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

1

hour 

Συστατικά

  • 14 φρυγανιές

  • Λίγη κανέλα σκόνη

  • Αμύγδαλο φιλέ

  • 1 γκαρνι – και τα 2 φακελάκια και το ανάλογο γάλα

  • Για την κρέμα:
  • 1 λίτρο γάλα

  • 4 – 5 κουταλιές ζάχαρη

  • 5 κουταλιές γεμάτες άνθος αραβοσίτου ή κορν φλαουερ

  • 1 βανίλια

  • Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια νερό

  • 1 ποτήρι ζάχαρη

  • 2 ξυλάκια κανέλα

Εκτέλεση

  • Για το σιρόπι:
  • Βαζούμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε 5 λεπτά.
  • Για την κρέμα:
  • Ζεσταίνουμε τα 3/4 από το γάλα με την ζάχαρη και στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου.
  • Αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το μείγμα με το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Συναρμολόγηση:
  • Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα ταψί.
  • Σιροπιάζουμε σιγά σιγά με το σιρόπι (μπορεί να μην το πάρει όλο).
  • Ρίχνουμε λίγο κανέλα πάνω στις φρυγανιές.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Χτυπάμε το γκαρνί με το γάλα να γίνει σαντιγί και τη στρώνουμε πάνω στην κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.
Εκμέκ με Φρυγανιές