Εκμέκ με Φρυγανιές
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
1
hourΣυστατικά
14 φρυγανιές
Λίγη κανέλα σκόνη
Αμύγδαλο φιλέ
1 γκαρνι – και τα 2 φακελάκια και το ανάλογο γάλα
- Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
4 – 5 κουταλιές ζάχαρη
5 κουταλιές γεμάτες άνθος αραβοσίτου ή κορν φλαουερ
1 βανίλια
- Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλα
Εκτέλεση
- Για το σιρόπι:
- Βαζούμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε 5 λεπτά.
- Για την κρέμα:
- Ζεσταίνουμε τα 3/4 από το γάλα με την ζάχαρη και στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου.
- Αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το μείγμα με το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
- Συναρμολόγηση:
- Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα ταψί.
- Σιροπιάζουμε σιγά σιγά με το σιρόπι (μπορεί να μην το πάρει όλο).
- Ρίχνουμε λίγο κανέλα πάνω στις φρυγανιές.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Χτυπάμε το γκαρνί με το γάλα να γίνει σαντιγί και τη στρώνουμε πάνω στην κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.

Αξιολόγησε