Τούρτα Νουτέλα
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΣυστατικά
‘Ένα παντεσπάνι σοκολατένιο (3 φύλλα 24cm-26cm διάμετρο), έτοιμο.
- Για το σιρόπι καφέ:
150ml νερό
1 κουταλάκι γλυκού στιγμιαίο καφέ (σκόνη)
2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη και τα βράζουμε 1 με 2 λεπτά.
50ml ρούμι μαύρο ή λικέρ baileys
- Για την Ganache σοκολάτας:
150γρ. κουβερτούρα
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
120γρ. κρέμα γάλακτος
- Για την κρέμα νουτέλα:
1 φυτική σαντιγί, τύπου Μorfat
1 βαζάκι νουτέλα
200γρ. μασκαρπόνε
2-3 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη, εάν επιθυμείτε να είναι πιο γλυκιά
2 βανίλιες
150ml φυτική σαντιγί Κre Τorre
* ** Μπορεί να χρειαστεί επιπλέον 50ml φυτική σαντιγί Κre Τorre εάν δείτε ότι είναι πολύ σφιχτή η κρέμα.
Εκτέλεση
- Για το σιρόπι καφέ:
- Βράζουμε το νερό, τον καφέ και την ζάχαρη για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.
- Για την Ganache σοκολάτας:
- Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος την αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε την σοκολάτα και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- Για την κρέμα νουτέλα:
- Χτυπάμε 5 λεπτά πολύ καλά τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει και να φουσκώσει.
- Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, την βανίλια, την Νουτέλα και τέλος την Κre Τorre να γίνουν μια λεία κρέμα.
- Την αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες.
- Συναρμολόγηση:
- Σε ένα τσέρκι βάζουμε ένα φύλλο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε ελαφρώς και ρίχνουμε το 1/3 της κρέμας.
- Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και με τα άλλα δυο φύλλα παντεσπάνια και την υπόλοιπη κρέμα.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά (προτιμότερο είναι από το προηγούμενο βράδυ).
- Πριν απλώσουμε την ganache στην τούρτα την βάζουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη για να δουλεύεται καλύτερα. Όταν την βγάλουμε ρίχνουμε την ganache.
- Στολισμός κατά βούληση.
Αξιολόγησε