Τούρτα Νουτέλα

Τούρτα Νουτέλα

Recipe by Euridiki KanatseliΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες

Συστατικά

  • ‘Ένα παντεσπάνι σοκολατένιο (3 φύλλα 24cm-26cm διάμετρο), έτοιμο.

  • Για το σιρόπι καφέ:
  • 150ml νερό

  • 1 κουταλάκι γλυκού στιγμιαίο καφέ (σκόνη)

  • 2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη και τα βράζουμε 1 με 2 λεπτά.

  • 50ml ρούμι μαύρο ή λικέρ baileys

  • Για την Ganache σοκολάτας:
  • 150γρ. κουβερτούρα

  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο

  • 120γρ. κρέμα γάλακτος

  • Για την κρέμα νουτέλα:
  • 1 φυτική σαντιγί, τύπου Μorfat

  • 1 βαζάκι νουτέλα

  • 200γρ. μασκαρπόνε

  • 2-3 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη, εάν επιθυμείτε να είναι πιο γλυκιά

  • 2 βανίλιες

  • 150ml φυτική σαντιγί Κre Τorre

  • * ** Μπορεί να χρειαστεί επιπλέον 50ml φυτική σαντιγί Κre Τorre εάν δείτε ότι είναι πολύ σφιχτή η κρέμα.

Εκτέλεση

  • Για το σιρόπι καφέ:
  • Βράζουμε το νερό, τον καφέ και την ζάχαρη για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.
  • Για την Ganache σοκολάτας:
  • Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος την αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε την σοκολάτα και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  • Για την κρέμα νουτέλα:
  • Χτυπάμε 5 λεπτά πολύ καλά τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει και να φουσκώσει.
  • Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, την βανίλια, την Νουτέλα και τέλος την Κre Τorre να γίνουν μια λεία κρέμα.
  • Την αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες.
  • Συναρμολόγηση:
  • Σε ένα τσέρκι βάζουμε ένα φύλλο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε ελαφρώς και ρίχνουμε το 1/3 της κρέμας.
  • Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και με τα άλλα δυο φύλλα παντεσπάνια και την υπόλοιπη κρέμα.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά (προτιμότερο είναι από το προηγούμενο βράδυ).
  • Πριν απλώσουμε την ganache στην τούρτα την βάζουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη για να δουλεύεται καλύτερα. Όταν την βγάλουμε ρίχνουμε την ganache.
  • Στολισμός κατά βούληση.