Τούρτα με Κρέμα Βανίλιας

Τούρτα με Κρέμα Βανίλιας

Recipe by Μιχαελα ΣτεφανουδηςΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • Για το παντεσπάνι:
  • 6 αυγά

  • 180γρ. ζάχαρη

  • 30ml σπορέλαιο

  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

  • 180γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • Για την κρέμα:
  • 2 σακουλάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής

  • 800ml γάλα

  • Για το σιρόπι:
  • 1 ποτήρι νερό

  • 2 κ.σ. ζάχαρη

  • Για τον στολισμό:
  • Σαντιγί

  • Τρούφα χρωματιστή

Εκτέλεση

  • Για το παντεσπάνι:
  • Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και τα χτυπάμε καλά όλα μαζί.
  • Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Για την κρέμα:
  • Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Για το σιρόπι:
  • Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια βράση.
  • Για τη συναρμολόγηση της τούρτας:
  • Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 δίσκους.
  • Μοιράζουμε την κρέμα σε 3 μέρη.
  • Σε μια πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι, το ραντίζουμε με ζεστό σιρόπι και απλώνουμε μια στρώση κρέμας.
  • Το ίδιο κάνουμε με το δεύτερο και με το τρίτο παντεσπάνι. Με την τρίτη δόση κρέμας καλύπτουμε το παντεσπάνι και τα πλαϊνά της τούρτας.
  • Στολίζουμε με τη σαντιγί και με την τρούφα.
Τούρτα με Κρέμα Βανίλιας