Τούρτα με Κρέμα Βανίλιας
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
- Για το παντεσπάνι:
6 αυγά
180γρ. ζάχαρη
30ml σπορέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
180γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- Για την κρέμα:
2 σακουλάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής
800ml γάλα
- Για το σιρόπι:
1 ποτήρι νερό
2 κ.σ. ζάχαρη
- Για τον στολισμό:
Σαντιγί
Τρούφα χρωματιστή
Εκτέλεση
- Για το παντεσπάνι:
- Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και τα χτυπάμε καλά όλα μαζί.
- Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Για την κρέμα:
- Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Για το σιρόπι:
- Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια βράση.
- Για τη συναρμολόγηση της τούρτας:
- Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 δίσκους.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε 3 μέρη.
- Σε μια πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι, το ραντίζουμε με ζεστό σιρόπι και απλώνουμε μια στρώση κρέμας.
- Το ίδιο κάνουμε με το δεύτερο και με το τρίτο παντεσπάνι. Με την τρίτη δόση κρέμας καλύπτουμε το παντεσπάνι και τα πλαϊνά της τούρτας.
- Στολίζουμε με τη σαντιγί και με την τρούφα.

Αξιολόγησε