Πάστα με Σάλτσα Φράουλας

Πάστα με Σάλτσα Φράουλας

Recipe by Eleni KalaitzidouΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

40

λεπτά

Συστατικά

  • Για το παντεσπάνι:
  • 8 αυγά

  • 160γρ. ζάχαρη

  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 3 κ.σ. νερό

  • Για την κρέμα:
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο (θερμοκρασία δωμάτιου)

  • 1 βανίλια

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 150γρ. ζάχαρη

  • 3 κρόκους αυγών (θερμοκρασία δωματίου)

  • 60γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 60γρ. κορν φλάουρ

  • Για τη σαντιγί:
  • 400γρ. κρέμα γάλακτος

  • Άχνη ζάχαρη, ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε

  • Για τη σάλτσα φράουλας:
  • 700γρ. φράουλες

  • 8-9 κ.σ. ζάχαρη

  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

  • 1 βανίλια

  • Για το σιρόπι:
  • 1 ποτήρι νερό

  • 1 ποτήρι ζάχαρη

  • Για το στολισμό:
  • Φράουλες

Εκτέλεση

  • Για το παντεσπάνι:
  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την μισή ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και το νερό, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
  • Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις τα στερεά υλικά κοσκινισμένα και τη μαρέγκα, εναλλάξ, στο μείγμα με τους κρόκους.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 35-40 λεπτά.
  • Για το σιρόπι:
  • Βράζουμε τα υλικά για 3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για την κρέμα:
  • Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το μισό γάλα, τη μισή ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τους κρόκους και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το κρύο γάλα, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε το ζεστό γάλα με τη ζάχαρη, στο μπολ με το κρύο μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύουμε, το βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Όταν πήξει η κρέμα, την βάζουμε σε ένα φαρδύ μπολ και την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά την βάζουμε στο ψυγείο.
  • Για τη σαντιγί:
  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Ενσωματώνουμε 3-4 κουταλιές σαντιγί στην κρέμα που έχουμε φτιάξει και κρατάμε την υπόλοιπη για το στήσιμο του γλυκού.
  • Για τη σάλτσα φράουλας:
  • Βάζουμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις κάνουμε πολτό. Το περνάμε από σίτα, για να μην έχει σποράκια.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για το στήσιμο:
  • Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια, να έχουμε 2 παντεσπάνια.
  • Τοποθετούμε το παντεσπάνι σε ένα δίσκο, το σιροπιάζουμε ελαφρά και στη συνέχεια απλώνουμε τη μισή κρέμα, τη μισή σαντιγί και τη μισή σάλτσα φράουλας.
  • Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα, την υπόλοιπη σαντιγί και από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα φράουλας.
  • Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια, αν θέλουμε σε κάθε κομμάτι κάνουμε ροζέτες με σαντιγί και από πάνω βάζουμε φρέσκες φράουλες.