Πάβλοβα

Πάβλοβα

Recipe by Χριστίνα ΤαιόγλουΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • Για τους μπεζέδες:
  • 3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωμάτιου

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 120γρ. ζάχαρη

  • 120γρ. άχνη ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • Για την κρέμα:
  • 250ml κρέμα γάλακτος

  • 250γρ. τυρί κρέμα

  • Για τον στολισμό:
  • Φρούτα εποχής

Εκτέλεση

  • Για τους μπεζέδες:
  • Σε κάδο χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, ώσπου το μείγμα να γίνει κρεμώδες με κορυφές.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα ενώ ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά τη ζάχαρη.
  • Όταν γίνει σφιχτή η μαρέγκα να στέκεται, κοσκινίζουμε μέσα την άχνη ζάχαρη μαζί με τις βανίλιες και την ανακατεύουμε απαλά με την σπάτουλα.
  • Δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε, π.χ. μπορούμε να κάνουμε δυο στεφάνια, λίγο απλωμένο για να μπει κάτω και ένα στην ίδια διάμετρο αλλά με κορυφές ακανόνιστες για επάνω.
  • Ψήνουμε στους 80-100 βαθμούς, στον αέρα, για 1 ώρα περίπου, ανάλογα τον φούρνο. Πρέπει να ξεκολλάει εύκολα από το χαρτί.
  • Για την κρέμα:
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  • Προσθέτουμε τυρί κρέμα, τα χτυπάμε μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Για την συναρμολόγηση:
  • Βάζουμε σε μια πιατέλα πρώτα τον πιο μεγάλο μπεζέ και από πάνω μια στρώση κρέμας.
  • Τοποθετούμε τον άλλο μπεζέ και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  • Στολίσουμε με φρούτα εποχής. Μπορούμε να λιώσουμε φρούτα με λίγη άχνη ζάχαρη, για να φτιάξουμε μια φρέσκια σάλτσα και να την ρίξουμε από πάνω.
Πάβλοβα