Πάβλοβα
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
- Για τους μπεζέδες:
3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωμάτιου
1 πρέζα αλάτι
120γρ. ζάχαρη
120γρ. άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
- Για την κρέμα:
250ml κρέμα γάλακτος
250γρ. τυρί κρέμα
- Για τον στολισμό:
Φρούτα εποχής
Εκτέλεση
- Για τους μπεζέδες:
- Σε κάδο χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, ώσπου το μείγμα να γίνει κρεμώδες με κορυφές.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα ενώ ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά τη ζάχαρη.
- Όταν γίνει σφιχτή η μαρέγκα να στέκεται, κοσκινίζουμε μέσα την άχνη ζάχαρη μαζί με τις βανίλιες και την ανακατεύουμε απαλά με την σπάτουλα.
- Δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε, π.χ. μπορούμε να κάνουμε δυο στεφάνια, λίγο απλωμένο για να μπει κάτω και ένα στην ίδια διάμετρο αλλά με κορυφές ακανόνιστες για επάνω.
- Ψήνουμε στους 80-100 βαθμούς, στον αέρα, για 1 ώρα περίπου, ανάλογα τον φούρνο. Πρέπει να ξεκολλάει εύκολα από το χαρτί.
- Για την κρέμα:
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Προσθέτουμε τυρί κρέμα, τα χτυπάμε μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Για την συναρμολόγηση:
- Βάζουμε σε μια πιατέλα πρώτα τον πιο μεγάλο μπεζέ και από πάνω μια στρώση κρέμας.
- Τοποθετούμε τον άλλο μπεζέ και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
- Στολίσουμε με φρούτα εποχής. Μπορούμε να λιώσουμε φρούτα με λίγη άχνη ζάχαρη, για να φτιάξουμε μια φρέσκια σάλτσα και να την ρίξουμε από πάνω.

Αξιολόγησε