Ρώσικη Σαλάτα

Ρώσικη Σαλάτα

Recipe by Estera Mouratidou-RokickaΚατηγορία: Σαλάτες
Προετοιμασία

1

hour 
Μαγείρεμα

45

λεπτά

Συστατικά

  • 5 μέτριες πατάτες

  • 4-5 μέτρια καρότα

  • 5-6 αυγά

  • 250γρ. αρακάς κονσέρβα (καθαρό βάρος)

  • 5-6 αγγουράκια τουρσί

  • 1 κρεμμύδι

  • 500-600ml μαγιονέζα

  • 2 κ.γ. μουστάρδα

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τις πατάτες και τα καρότα. Τα βράζουμε ολόκληρα, με τις φλούδες τους μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα αυγά τα βράζουμε να γίνουν σφιχτά.
  • Αφήνουμε στην άκρη τα βρασμένα υλικά για μερικές ώρες, να κρυώσουν καλά. Στη συνέχεια τα καθαρίζουμε από τις φλούδες.Ρώσικη Σαλάτα
  • Κόβουμε όλα τα υλικά σε μικρά κυβάκια.Ρώσικη Σαλάτα
  • Προσθέτουμε τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε.
  • Σταδιακά προσθέτουμε και τη μαγιονέζα, μέχρι να δέσει η σαλάτα.
  • Ελέγχουμε την γεύση, αν χρειάζεται προσθέτουμε ακόμη αλάτι και πιπέρι.
  • Αν θέλουμε να στολίσουμε τη σαλάτα, κρατάμε στην άκρη υλικά από τη σαλάτα που θα χρειαστούν, πριν τα κόψουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ την σαλάτα, από πάνω απλώνουμε μια λεπτή στρώση μαγιονέζας και στολίζουμε όπως μας αρέσει.