Καβουροσαλάτα με Μαγιονέζα
Κατηγορία: ΣαλάτεςΠροετοιμασία
1
hourΜαγείρεμα
30
λεπτάΣυστατικά
1 κιλό καβούρια
6-7 αγγουράκια τουρσί
10 πράσινες ελιές
5 κ.σ. μαγιονέζα
Χυμό από 2 λεμόνια
1 καρότο
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα καβούρα καλά και τα βάζουμε να βράσουν περίπου 20-30 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος). Αν αφρίσουν τα ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τα σπάμε με το εργαλείο που σπάμε τα καρύδια, πρώτα το σώμα και μετά τις δαγκάνες. Καθαρίζουμε καλά την ψίχα τους.
- Κόβουμε τα αγγουράκια σε φέτες, το καρότο στον τρίφτη, τις ελιές σε φέτες, ρίχνουμε τη ψίχα του καβουριού, τη μαγιονέζα, το αλάτι ,το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
- Στύβουμε τα δύο λεμόνια και χτυπάμε το χυμό τους με το ελαιόλαδο. Το ρίχνουμε και αυτό στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
- Τη βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και τη σερβίρουμε.
Παπαδοπούλου Χρυσούλα (Μαγειρέματα και…άλλα)
Αξιολόγησε