Καβουροσαλάτα με Μαγιονέζα

Καβουροσαλάτα με Μαγιονέζα

Recipe by Παπαδοπούλου ΧρυσούλαΚατηγορία: Σαλάτες
Προετοιμασία

1

hour 
Μαγείρεμα

30

λεπτά

Συστατικά

  • 1 κιλό καβούρια

  • 6-7 αγγουράκια τουρσί

  • 10 πράσινες ελιές

  • 5 κ.σ. μαγιονέζα

  • Χυμό από 2 λεμόνια

  • 1 καρότο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι μαύρο

  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα καβούρα καλά και τα βάζουμε να βράσουν περίπου 20-30 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος). Αν αφρίσουν τα ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τα σπάμε με το εργαλείο που σπάμε τα καρύδια, πρώτα το σώμα και μετά τις δαγκάνες. Καθαρίζουμε καλά την ψίχα τους.
  • Κόβουμε τα αγγουράκια σε φέτες, το καρότο στον τρίφτη, τις ελιές σε φέτες, ρίχνουμε τη ψίχα του καβουριού, τη μαγιονέζα, το αλάτι ,το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  • Στύβουμε τα δύο λεμόνια και χτυπάμε το χυμό τους με το ελαιόλαδο. Το ρίχνουμε και αυτό στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Τη βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και τη σερβίρουμε.

Παπαδοπούλου Χρυσούλα (Μαγειρέματα και…άλλα)