Cheesecake

Cheesecake

Recipe by Ζωη ΤοκουρογλουΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

45

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη βάση:
  • 2 πακέτα μπισκότα digestive

  • 1 βιτάμ

  • Για την κρέμα τυριού:
  • 2 σαντιγί ερμόλ (στο τσίγκινο κουτί)

  • 2 ζαχαρούχα γάλατα

  • 500γρ. τυρί κρέμα

  • 1 λεμόνι

  • 4 φύλλα ζελατίνης

  • Για επικάλυψη:
  • Μαρμελάδα βύσσινο ή κεράσι ή φράουλα

Εκτέλεση

  • Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
  • Λιώνουμε το βιτάμ και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα. Στρώνουμε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού.
  • Χτυπάμε πρώτα το ερμόλ να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο, το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα (όλα τα υλικά πρέπει να είναι παγωμένα για να τα χτυπήσουμε).
  • Στύβουμε το λεμόνι, το ζεσταίνουμε (μην βράσει) και ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες να λιώσουν, αφού πρώτα τις έχουμε βάλει σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν.
  • Ρίχνουμε το λεμόνι στο προηγούμενο μείγμα και χτυπάμε να ενσωματωθεί.
  • Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του μπισκότου.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Μόλις παγώσει βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Cheesecake