Cheesecake
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
45
λεπτάΣυστατικά
- Για τη βάση:
2 πακέτα μπισκότα digestive
1 βιτάμ
- Για την κρέμα τυριού:
2 σαντιγί ερμόλ (στο τσίγκινο κουτί)
2 ζαχαρούχα γάλατα
500γρ. τυρί κρέμα
1 λεμόνι
4 φύλλα ζελατίνης
- Για επικάλυψη:
Μαρμελάδα βύσσινο ή κεράσι ή φράουλα
Εκτέλεση
- Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
- Λιώνουμε το βιτάμ και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα. Στρώνουμε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού.
- Χτυπάμε πρώτα το ερμόλ να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο, το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα (όλα τα υλικά πρέπει να είναι παγωμένα για να τα χτυπήσουμε).
- Στύβουμε το λεμόνι, το ζεσταίνουμε (μην βράσει) και ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες να λιώσουν, αφού πρώτα τις έχουμε βάλει σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε το λεμόνι στο προηγούμενο μείγμα και χτυπάμε να ενσωματωθεί.
- Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του μπισκότου.
- Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
- Μόλις παγώσει βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Αξιολόγησε