Καλαμάρι Στιφάδο

Καλαμάρι Στιφάδο

Recipe by Nancy MichalakouΚατηγορία: Θαλασσινά – Ψάρια
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

10

λεπτά

Συστατικά

  • 1 κιλό καλαμάρι

  • 1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο

  • 250γρ. φρέσκα μανιτάρια

  • 500γρ. πατάτες baby

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • ½ ποτήρι κρασί κόκκινο

  • 1 κ.σ. πελτέ

  • Λίγο κρέμα βαλσάμικο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 5 κόκκους μπαχάρι

  • 1 ξυλάκι κανέλα

  • Λίγο κέτσαπ

  • Λίγη καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καραμελώνουμε με καστανή ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πατάτες. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τα βάζουμε σε γάστρα ή σε ταψί (σκεπάζουμε καλά).
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου. Το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Καλαμάρι Στιφάδο