Καλαμάρι Στιφάδο
Κατηγορία: Θαλασσινά – ΨάριαΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
1
hour10
λεπτάΣυστατικά
1 κιλό καλαμάρι
1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
250γρ. φρέσκα μανιτάρια
500γρ. πατάτες baby
2 σκελίδες σκόρδο
½ ποτήρι κρασί κόκκινο
1 κ.σ. πελτέ
Λίγο κρέμα βαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
5 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
Λίγο κέτσαπ
Λίγη καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καραμελώνουμε με καστανή ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πατάτες. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Τα βάζουμε σε γάστρα ή σε ταψί (σκεπάζουμε καλά).
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου. Το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αξιολόγησε