Κριθαρότο με Γαρίδες
Κατηγορία: Θαλασσινά – ΨάριαΠροετοιμασία
20
λεπτάΜαγείρεμαλεπτά
Συστατικά
- Για το ζωμό:
800ml σπιτικό ζωμό κοτόπουλου
500ml νερό
1 κύβο λαχανικών
2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Για το κριθαρότο:
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
½ πράσο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο ελαιόλαδο
240γρ. γαρίδες
½ ποτήρι νερού λευκό κρασί
500γρ. κριθαράκι μέτριο
400γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
Βασιλικό
50γρ. βούτυρο
1 κ.σ. τυρί κρέμα
Μαϊντανό
Εκτέλεση
- Για το ζωμό:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου, το νερό, τον κύβο λαχανικών και το ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και το αφήνουμε στην άκρη.
- Για το κριθαρότο:
- Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, δεν τις ψήνουμε πολύ, ίσα ίσα να αλλάξουν χρώμα.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Βγάζουμε τις γαρίδες και τις κρατάμε ζεστές.
- Βγάζουμε το σκόρδο και ρίχνουμε το κριθαράκι.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγά σιγά προσθέτουμε τον ζωμό. Κάθε φορά που το κριθαράκι πίνει τον ζωμό προσθέτουμε και άλλο, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να ψηθεί το κριθαράκι.
- Στο τέλος ρίχνουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, το βούτυρο και το τυρί κρέμα, για να δέσει.
Αξιολόγησε