Κριθαρότο με Γαρίδες

Κριθαρότο με Γαρίδες

Recipe by Lina ChaliasouΚατηγορία: Θαλασσινά – Ψάρια
Προετοιμασία

20

λεπτά
Μαγείρεμαλεπτά

Συστατικά

  • Για το ζωμό:
  • 800ml σπιτικό ζωμό κοτόπουλου

  • 500ml νερό

  • 1 κύβο λαχανικών

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Για το κριθαρότο:
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

  • ½ πράσο, ψιλοκομμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • Λίγο ελαιόλαδο

  • 240γρ. γαρίδες

  • ½ ποτήρι νερού λευκό κρασί

  • 500γρ. κριθαράκι μέτριο

  • 400γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια

  • Βασιλικό

  • 50γρ. βούτυρο

  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα

  • Μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Για το ζωμό:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου, το νερό, τον κύβο λαχανικών και το ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Για το κριθαρότο:
  • Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη, μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες, δεν τις ψήνουμε πολύ, ίσα ίσα να αλλάξουν χρώμα.
  • Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  • Βγάζουμε τις γαρίδες και τις κρατάμε ζεστές.
  • Βγάζουμε το σκόρδο και ρίχνουμε το κριθαράκι.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγά σιγά προσθέτουμε τον ζωμό. Κάθε φορά που το κριθαράκι πίνει τον ζωμό προσθέτουμε και άλλο, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να ψηθεί το κριθαράκι.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, το βούτυρο και το τυρί κρέμα, για να δέσει.
Κριθαρότο με Γαρίδες