Τυρόπιτα… Aλλιώς
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΜερίδες
5
κομμάτιαΠροετοιμασία
20
λεπτάΑναμονή
45
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
5γρ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
2½ κ.σ. λάδι
400γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
- Για τη γέμιση:
250γρ. τριμμένο τυρί, της επιλογής σας
100γρ. τυρί της επιλογής σας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 αυγό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γιαούρτι με τη σόδα, το αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το αυγό, το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια, κάνουμε μπαλάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστούν.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ τα τυριά και το αυγό.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με το χέρι, βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση και κλείνουμε, δημιουργώντας μια μπάλα.
- Στη συνέχεια με ένα πλάστη ανοίγουμε την μπάλα σε στρογγυλο σχήμα.
- Τηγανίζουμε και από τις δυο μεριές μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Αξιολόγησε