Τυρόπιτα… Aλλιώς

Τυρόπιτα… Aλλιώς

Recipe by Ναταλία ΜουρατίδουΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Μερίδες

5

κομμάτια
Προετοιμασία

20

λεπτά
Αναμονή

45

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό

  • 5γρ. μαγειρική σόδα

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 1 αυγό

  • 2½ κ.σ. λάδι

  • 400γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα

  • Για τη γέμιση:
  • 250γρ. τριμμένο τυρί, της επιλογής σας

  • 100γρ. τυρί της επιλογής σας, κομμένο σε μικρά κομμάτια

  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γιαούρτι με τη σόδα, το αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το αυγό, το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια, κάνουμε μπαλάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστούν.
  • Ανακατεύουμε με μια μαρίζ τα τυριά και το αυγό.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με το χέρι, βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση και κλείνουμε, δημιουργώντας μια μπάλα.Τυρόπιτα... αλλιώς
  • Στη συνέχεια με ένα πλάστη ανοίγουμε την μπάλα σε στρογγυλο σχήμα.
  • Τηγανίζουμε και από τις δυο μεριές μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.Τυρόπιτα... αλλιώς
Τυρόπιτα... αλλιώς