Πίτα με Γεύση Πίτσας
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΣυστατικά
230γρ. γάλα χλιαρό
3 αυγά +20γρ. γάλα χτυπημένα
120γρ. γιαούρτι
100γρ. ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
1 φλιτζάνι τσαγιού γκούντα τριμμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού παριζάκι
100γρ. φέτα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
Λίγο βούτυρο για το πυρέξ
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε με μια μαρίζ.
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά (με το αλάτι προσοχή, μπορεί να μην χρειαστεί καθόλου).
- Τρίβουμε το παριζάκι και τη φέτα στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.
Τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. - Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ και το πασπαλίζουμε με μια κουταλιά τριμμένη φρυγανιά. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το πασπαλίζουμε ξανά με την υπόλοιπη φρυγανιά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.
- Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε.
Αξιολόγησε