Πίτα με Γεύση Πίτσας

Πίτα με Γεύση Πίτσας

Recipe by Eleni Lyri TsolakoudiΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά

Συστατικά

  • 230γρ. γάλα χλιαρό

  • 3 αυγά +20γρ. γάλα χτυπημένα

  • 120γρ. γιαούρτι

  • 100γρ. ηλιέλαιο

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γκούντα τριμμένη

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού παριζάκι

  • 100γρ. φέτα

  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

  • Πιπέρι

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • Λίγο βούτυρο για το πυρέξ

  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και τα ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε με μια μαρίζ.
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά (με το αλάτι προσοχή, μπορεί να μην χρειαστεί καθόλου).
  • Τρίβουμε το παριζάκι και τη φέτα στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
    Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.
    Τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ και το πασπαλίζουμε με μια κουταλιά τριμμένη φρυγανιά. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το πασπαλίζουμε ξανά με την υπόλοιπη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε.