Γλυκό Ψυγείου με Σαβαγιάρ

Γλυκό Ψυγείου με Σαβαγιάρ

Recipe by Μαρία ΛαρουΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

1

hour 

Συστατικά

  • 2 πακέτα σαβαγιάρ δίχρωμα

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ απλά

  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα και το ανάλογο γάλα

  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και το ανάλογο γάλα

  • Γάλα για να βουτάμε τα σαβαγιάρ ή κακάο

  • 500γρ. φυτική κρέμα την πράσινη με το παγωτό πάνω. (ή 2 μόρφατ και 1 ζαχαρούχο γάλα που χτυπάμε μαζί για σαντιγί)

  • Τρούφα

Εκτέλεση

  • Βουτάμε τα δίχρωμα σαβαγιάρ σε γάλα ή κακάο και τα στρώνουμε σε τάπερ.
  • Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και την στρώνουμε πάνω στα δίχρωμα σαβαγιάρ.
  • Βουτάμε σε γάλα ή κακάο τα απλά σαβαγιάρ και τα στρώνουμε πάνω στην κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια.
  • Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα και την στρώνουμε πάνω στα απλά σαβαγιάρ.
  • Βουτάμε σε γάλα ή κακάο τα δίχρωμα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε πάνω στην κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα.
  • Χτυπάμε την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί και την στρώνουμε πάνω στα δίχρωμα σαβαγιάρ.
  • Πασπαλίζουμε το γλυκό με τρούφα σοκολάτας ή το διακοσμούμε όπως θέλουμε.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ή 3 ώρες τουλάχιστον για να παγώσει.