Ατσμά

Ατσμά

Recipe by Μαρία ΛαρουΚατηγορία: Λοιπά Ζυμάρια
Μερίδες

25

μερίδες
Προετοιμασία

1

hour 
Φούσκωμα

1

ώρα

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 600ml χλιαρό γάλα

  • 2 φακελάκια μαγιά ξηρή

  • 300ml ηλιέλαιο

  • 3 κ.σ. ζάχαρη

  • 1 κ.σ. αλάτι

  • 2 ασπράδια

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ένα μικρό ποτήρι ακόμα

  • Για τη γέμιση:
  • Σοκολάτα ή

  • Φέτα και δυόσμος ή

  • Σαλάμι, τυρί, κέτσαπ

  • Για επάλειψη:
  • 2 κρόκοι

  • Λίγη κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
  • Αφήνουμε 1 ώρα για να φουσκώσει.
  • Ζυμώνουμε τα ατσμά μας και βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε.
  • Τα σκεπάζουμε με σελοφάν για μισή ώρα το λιγότερο.
  • Τα αλείφουμε με το μείγμα αυγό – κρέμα γάλακτος.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.