Ατσμά
Κατηγορία: Λοιπά ΖυμάριαΜερίδες
25
μερίδεςΠροετοιμασία
1
hourΦούσκωμα
1
ώραΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
600ml χλιαρό γάλα
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
300ml ηλιέλαιο
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
2 ασπράδια
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ένα μικρό ποτήρι ακόμα
- Για τη γέμιση:
Σοκολάτα ή
Φέτα και δυόσμος ή
Σαλάμι, τυρί, κέτσαπ
- Για επάλειψη:
2 κρόκοι
Λίγη κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
- Αφήνουμε 1 ώρα για να φουσκώσει.
- Ζυμώνουμε τα ατσμά μας και βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε.
- Τα σκεπάζουμε με σελοφάν για μισή ώρα το λιγότερο.
- Τα αλείφουμε με το μείγμα αυγό – κρέμα γάλακτος.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Πως τα πλάθουμε;