Γλυκό Ψυγείου… σαν Πάστα
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΜερίδες
16
κομμάτιαΠροετοιμασία
1
hourΣυστατικά
- Για τη βάση:
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
Λίγο γάλα για να βουτάμε τα μπισκότα
- Για τις κρέμες:
2 φακελάκια κρέμα πραλίνα και το ανάλογο γάλα
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και το ανάλογο γάλα
- Για τη γκανάζ:
200γρ. κρέμα γάλακτος
250γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τις κρέμες όπως γράφει στο φακελάκι.
- Βουτάμε μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε στο τάπερ.
- Στρώνουμε την κρέμα πραλίνα.
- Βουτάμε μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε από πάνω.
- Στρώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια.
- Βάζουμε σε μπολ την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, από πάνω την κρέμα γάλακτος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στους 800 βαθμούς στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
- Βγάζουμε το μπολ, ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και προσθέτουμε μια κουταλιά μέλι.
- Στρώνουμε τη γκανάζ πάνω στο γλυκό.
- Διακοσμούμε όπως θέλουμε.
- Το αφήνουμε 2 – 3 ώρες στο ψυγείο.
Αξιολόγησε