Γλυκό Ψυγείου… σαν Πάστα

Γλυκό Ψυγείου… σαν Πάστα

Recipe by Μαρία ΛαρουΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Μερίδες

16

κομμάτια
Προετοιμασία

1

hour 

Συστατικά

  • Για τη βάση:
  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ

  • Λίγο γάλα για να βουτάμε τα μπισκότα

  • Για τις κρέμες:
  • 2 φακελάκια κρέμα πραλίνα και το ανάλογο γάλα

  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και το ανάλογο γάλα

  • Για τη γκανάζ:
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος

  • 250γρ. κουβερτούρα

  • 1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τις κρέμες όπως γράφει στο φακελάκι.
  • Βουτάμε μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε στο τάπερ.
  • Στρώνουμε την κρέμα πραλίνα.
  • Βουτάμε μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε από πάνω.
  • Στρώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια.
  • Βάζουμε σε μπολ την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, από πάνω την κρέμα γάλακτος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στους 800 βαθμούς στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
  • Βγάζουμε το μπολ, ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και προσθέτουμε μια κουταλιά μέλι.
  • Στρώνουμε τη γκανάζ πάνω στο γλυκό.
  • Διακοσμούμε όπως θέλουμε.
  • Το αφήνουμε 2 – 3 ώρες στο ψυγείο.