Χυλοπίτες – Χυλοπιτάκια
Κατηγορία: Λοιπά ΖυμάριαΠροετοιμασία
1
hour30
λεπτάΑναμονή
1
ώραΣυστατικά
1 λίτρο γάλα
2 αυγά μεγάλα
Αλάτι
Αλεύρι, όσο χρειαστεί
Εκτέλεση
- Βάζουμε ένα μέρος του αλευριού στο μπολ, τα αυγά, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι εναλλάξ ώστε να γίνει μια ζύμη σφιχτή και να μην κολλάει.
- Ζυμώνουμε να απορροφηθεί καλά το αλεύρι και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί.
- Ανοίγουμε φύλλο και τα απλώνουμε να στεγνώσουν λίγο.
- Όταν στεγνώσουν τα φύλλα,όχι εντελώς, αρχίζουμε να κόβουμε τις μακριές χυλοπίτες πρώτα.
- Όσα κομμάτια χαλάνε τις κόβουμε χυλοπιτάκι.
- Τις απλώνουμε να στεγνώσουν καλυμμένες με τούλι.
Αξιολόγησε