Χυλοπίτες – Χυλοπιτάκια

Χυλοπίτες – Χυλοπιτάκια

Recipe by Maria Rouvitsa Kouzinoglou Κατηγορία: Λοιπά Ζυμάρια
Προετοιμασία

1

hour 

30

λεπτά
Αναμονή

1

ώρα

Συστατικά

  • 1 λίτρο γάλα

  • 2 αυγά μεγάλα

  • Αλάτι

  • Αλεύρι, όσο χρειαστεί

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ένα μέρος του αλευριού στο μπολ, τα αυγά, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι εναλλάξ ώστε να γίνει μια ζύμη σφιχτή και να μην κολλάει.
  • Ζυμώνουμε να απορροφηθεί καλά το αλεύρι και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί.
  • Ανοίγουμε φύλλο και τα απλώνουμε να στεγνώσουν λίγο.
  • Όταν στεγνώσουν τα φύλλα,όχι εντελώς, αρχίζουμε να κόβουμε τις μακριές χυλοπίτες πρώτα.Χυλοπίτες - Χυλοπιτάκια
  • Όσα κομμάτια χαλάνε τις κόβουμε χυλοπιτάκι.Χυλοπίτες - Χυλοπιτάκια
  • Τις απλώνουμε να στεγνώσουν καλυμμένες με τούλι.