Γιουβαρλάκια με Κόκκινη Σάλτσα

Γιουβαρλάκια με Κόκκινη Σάλτσα

Recipe by Dina Doriza‎Κατηγορία: Μοσχάρι, Σούπες
Προετοιμασία

1

hour 
Μαγείρεμα

1

hour 

Συστατικά

  • Για τα γιουβαρλάκια:
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

  • 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι

  • 2 κουταλιές της σούπας ντομάτα τριμμένη

  • 1 κουταλάκι γλυκού δυόσμο

  • 2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι Καρολίνα

  • 2 κουταλάκια γλυκού ξύδι

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 1 αυγό

  • 2-3 κουταλιές γαλέτα τριμμένη

  • Πιπέρι

  • Για την σάλτσα:
  • 3-4 καρότα κομμένα

  • 2 πατάτες κομμένες

  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο

  • 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί άσπρο

  • 1 κουταλάκι γλυκού δυόσμο

  • 1/2 συσκευασία ντομάτα τριμμένη

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • 1 πρέζα ζάχαρη

  • Μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι

  • 1 κύβο λαχανικών

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια απλωτή κατσαρόλα τα υλικά για την σάλτσα και συμπληρώνουμε νεράκι και
  • Τα βράζουμε 10 λεπτά μέχρι να ρίξουμε τα γιουβαρλάκια.
  • Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα περνάμε από αλεύρι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.Γιουβαρλάκια με Κόκκινη Σάλτσα
  • Δεν ανακατεύουμε μόνο κουνάμε την κατσαρόλα για μην κολλήσουν.
  • Βράζουμε περίπου 1 ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία.