Τανωμένος Σορβάς

Τανωμένος Σορβάς

Recipe by Ένη ΔημητρακούδηΚατηγορία: Ποντιακή Κουζίνα, Σούπες
Προετοιμασία

1

hour 

Συστατικά

  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό

  • 1 ποτήρι πλιγούρι

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 2 κ.σ. βούτυρο

  • Αλάτι

  • Ρίγανη

  • Νερό

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, το πλυμένο πλιγούρι, λίγο αλάτι και το αφήνουμε να βράζει.
  • Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο βούτυρο, μέχρι να πάρει ένα χρυσάφι χρώμα.
  • Όταν βράσει το πλιγούρι βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, σιγά σιγά (για να μην κόψει) βάζουμε ζουμί από την κατσαρόλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αραιωμένο γιαούρτι στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι που έχουμε τσιγαρίσει και στο τέλος τη ρίγανη.

Σημειώσεις

  • Στη σούπα το πλιγούρι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κορκότο (αποφλοιωμένο και σπασμένο σκληρό σιτάρι) ή με ρύζι.