Χινκάλι
Κατηγορία: Λοιπά ΖυμάριαΠροετοιμασία
1
hourΜαγείρεμα
10
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. αλάτι
1½ ποτήρι νερό
- Για την γέμιση:
500γρ. ανάμεικτο κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ντομάτα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
½ ματσάκι κόλιανδρο
1½ ποτήρι νερό (να είναι αρκετά ζουμερός ο κιμάς)
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε τη ζύμη με το αλεύρι, το αλάτι και το νερό. Την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί λίγο.
- Ανακατεύουμε μαζί τα υλικά της ζύμης .
- Ανοίγουμε μικρά στρογγυλά φύλλα, βάζουμε στη μέση 1 κ.σ. περίπου από τη γέμιση και μαζεύουμε να γίνει πουγκί.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό το αλατίζουμε και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε τα πουγκάκια. Όταν σηκωθούν πάνω τα μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
Σημειώσεις
- Πριν τα σερβίρουμε, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγο μαύρο πιπέρι.
- Τρώγονται κυρίως ζεστά αλλά αν μπουν ψυγείο τα περνάμε από το τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν, με λίγο λάδι.
Αξιολόγησε