Χινκάλι

Χινκάλι

Recipe by Ένη ΔημητρακούδηΚατηγορία: Λοιπά Ζυμάρια
Προετοιμασία

1

hour 
Μαγείρεμα

10

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 1½ ποτήρι νερό

  • Για την γέμιση:
  • 500γρ. ανάμεικτο κιμά

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 1 ντομάτα τριμμένη

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • ½ ματσάκι κόλιανδρο

  • 1½ ποτήρι νερό (να είναι αρκετά ζουμερός ο κιμάς)

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε τη ζύμη με το αλεύρι, το αλάτι και το νερό. Την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί λίγο.
  • Ανακατεύουμε μαζί τα υλικά της ζύμης .
  • Ανοίγουμε μικρά στρογγυλά φύλλα, βάζουμε στη μέση 1 κ.σ. περίπου από τη γέμιση και μαζεύουμε να γίνει πουγκί.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό το αλατίζουμε και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε τα πουγκάκια. Όταν σηκωθούν πάνω τα μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.

Σημειώσεις

  • Πριν τα σερβίρουμε, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγο μαύρο πιπέρι.
  • Τρώγονται κυρίως ζεστά αλλά αν μπουν ψυγείο τα περνάμε από το τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν, με λίγο λάδι.